Het betreft vraag 12 van fysica. "De conceptuele situatie die in deze vraag geschetst wordt, bleek problematisch te zijn", klinkt het in een persbericht.

Dit jaar verliep de inzage in het toelatingsexamen arts en tandarts voor het eerst via een online procedure. "Heel wat deelnemers maakten gebruik van het inzagemoment." De examencommissie moest eerder al samenkomen op 15 september 2017. Uit opmerkingen van kandidaten bleek een probleem te zijn met vraag 25 van de stilleestekstproef van het augustusexamen. Alle deelnemers van het augustusexamen kregen daarop het maximale punt voor de geneutraliseerde vraag, waardoor 9 kandidaten bijkomend geslaagd waren.

Na die eerste bijkomende deliberatievergadering ontving de examencommissie echter nog verschillende interne beroepen van deelnemers. Eind vorige week moest na een tweede bijkomende deliberatievergadering opnieuw een vraag geneutraliseerd worden - het nieuwe academiejaar was eerder die week begonnen. 99 bijkomende kandidaten zijn daardoor geslaagd, wat het totale aantal geslaagden voor het augustusexamen op 614 deelnemers brengt oftewel 17,1%.

In het juli-examen moest geen vraag geschrapt worden. Vorig jaar was dat wel het geval. Na de eerste sessie in 2015 raakte bekend dat er vier vragen geschrapt moesten worden.

Het betreft vraag 12 van fysica. "De conceptuele situatie die in deze vraag geschetst wordt, bleek problematisch te zijn", klinkt het in een persbericht. Dit jaar verliep de inzage in het toelatingsexamen arts en tandarts voor het eerst via een online procedure. "Heel wat deelnemers maakten gebruik van het inzagemoment." De examencommissie moest eerder al samenkomen op 15 september 2017. Uit opmerkingen van kandidaten bleek een probleem te zijn met vraag 25 van de stilleestekstproef van het augustusexamen. Alle deelnemers van het augustusexamen kregen daarop het maximale punt voor de geneutraliseerde vraag, waardoor 9 kandidaten bijkomend geslaagd waren.Na die eerste bijkomende deliberatievergadering ontving de examencommissie echter nog verschillende interne beroepen van deelnemers. Eind vorige week moest na een tweede bijkomende deliberatievergadering opnieuw een vraag geneutraliseerd worden - het nieuwe academiejaar was eerder die week begonnen. 99 bijkomende kandidaten zijn daardoor geslaagd, wat het totale aantal geslaagden voor het augustusexamen op 614 deelnemers brengt oftewel 17,1%.In het juli-examen moest geen vraag geschrapt worden. Vorig jaar was dat wel het geval. Na de eerste sessie in 2015 raakte bekend dat er vier vragen geschrapt moesten worden.