"Het kan me niet schelen wie er sterft. Jij hebt voor deze job gekozen, draag er de gevolgen van." "Ik vind het gek hoe jullie NHS-werkers denken dat jullie het recht hebben om ons te commanderen, alsof het egoïstisch is om te willen ademhalen. Jullie geven helemaal niets om onze levens. " "Ik ben niet verantwoordelijk voor iemands gezondheid, behalve de mijne. Dat ik zogezegd iemand dood door geen masker te dragen, doet me niets."

Het zijn maar enkele van de vele haatdragende boodschappen die NHS-intensiviste Samantha Batt-Rawden en haar collega's de afgelopen periode ontvingen, voornamelijk op sociale media.

In een videogetuigenis aan BBC vertelt ze dat het uitgangspunt van veel van dergelijke boodschappen is, dat de covid-crisis een hoax is, een complot. De afzenders van de berichten zeggen de NHS-gezondheidswerkers niet te geloven als zij in media benadrukken hoe ernstig de situatie momenteel wel niet is in het VK. "Het gaat van vloeken en schelden tot zeggen dat het hen (de afzenders, nvdr) niet kan schelen."

"Dit is erg ontmoedigend", zegt dr. Batt-Rawden duidelijk aangeslagen. "Als je weet hoe erg we ons inzetten."

Als tegenoffensief postte de arts vorige week een bericht op Twitter, waarin ze tweeps oproept om het NHS-personeel te steunen en appreciatie te tonen door een blauw hartje achter zijn/haar naam te plaatsen.

Een succes blijkbaar, de dag van haar tweet was de hashtag #NHSblueheart al nr. 1 in 'Trending topics' en wie aandachtig is, ziet inderdaad dat de blauwe hartjes (bij Engelse tweeps) hun ingang gevonden hebben op Twitter...

"Het kan me niet schelen wie er sterft. Jij hebt voor deze job gekozen, draag er de gevolgen van." "Ik vind het gek hoe jullie NHS-werkers denken dat jullie het recht hebben om ons te commanderen, alsof het egoïstisch is om te willen ademhalen. Jullie geven helemaal niets om onze levens. " "Ik ben niet verantwoordelijk voor iemands gezondheid, behalve de mijne. Dat ik zogezegd iemand dood door geen masker te dragen, doet me niets." Het zijn maar enkele van de vele haatdragende boodschappen die NHS-intensiviste Samantha Batt-Rawden en haar collega's de afgelopen periode ontvingen, voornamelijk op sociale media.In een videogetuigenis aan BBC vertelt ze dat het uitgangspunt van veel van dergelijke boodschappen is, dat de covid-crisis een hoax is, een complot. De afzenders van de berichten zeggen de NHS-gezondheidswerkers niet te geloven als zij in media benadrukken hoe ernstig de situatie momenteel wel niet is in het VK. "Het gaat van vloeken en schelden tot zeggen dat het hen (de afzenders, nvdr) niet kan schelen.""Dit is erg ontmoedigend", zegt dr. Batt-Rawden duidelijk aangeslagen. "Als je weet hoe erg we ons inzetten." Als tegenoffensief postte de arts vorige week een bericht op Twitter, waarin ze tweeps oproept om het NHS-personeel te steunen en appreciatie te tonen door een blauw hartje achter zijn/haar naam te plaatsen.Een succes blijkbaar, de dag van haar tweet was de hashtag #NHSblueheart al nr. 1 in 'Trending topics' en wie aandachtig is, ziet inderdaad dat de blauwe hartjes (bij Engelse tweeps) hun ingang gevonden hebben op Twitter...