Op het moment dat we begin deze week de papieren versie van Artsenkrant afsloten, werd de Oost-Vlaamse arts Elke Sleurs (N-VA) een zetel in de Kamer toegewezen. De definitieve telling van de voorkeurstemmen leerde echter dat de 10.390 voorkeurstemmen die ze vanop de lijstduwersplaats haalde, niet volstonden. Peter Buysrogge en Lotte Peeters behaalden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats minder voorkeurstemmen, maar konden nog voldoende stemmen uit de pot van de lijststemmen halen om verkozen te raken en over Elke Sleurs te springen.

Het omgekeerde deed zich voor op de lijst van N-VA voor het Vlaams parlement in de provinie Antwerpen. Huisarts Koen Dillen uit Mol behaalde op de zevende plaats 8.501 voorkeurstemmen. Kathleen Krekels die op de elfde plaats stond behaalde 9.881 voorkeurstemmen. Koen Dillen kreeg echter voldoende stemmen uit de pot van de lijststemmen om toch verkozen te geraken. Hij brengt het aantal artsen in het Vlaams parlement op twee.

Op het moment dat we begin deze week de papieren versie van Artsenkrant afsloten, werd de Oost-Vlaamse arts Elke Sleurs (N-VA) een zetel in de Kamer toegewezen. De definitieve telling van de voorkeurstemmen leerde echter dat de 10.390 voorkeurstemmen die ze vanop de lijstduwersplaats haalde, niet volstonden. Peter Buysrogge en Lotte Peeters behaalden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats minder voorkeurstemmen, maar konden nog voldoende stemmen uit de pot van de lijststemmen halen om verkozen te raken en over Elke Sleurs te springen.Het omgekeerde deed zich voor op de lijst van N-VA voor het Vlaams parlement in de provinie Antwerpen. Huisarts Koen Dillen uit Mol behaalde op de zevende plaats 8.501 voorkeurstemmen. Kathleen Krekels die op de elfde plaats stond behaalde 9.881 voorkeurstemmen. Koen Dillen kreeg echter voldoende stemmen uit de pot van de lijststemmen om toch verkozen te geraken. Hij brengt het aantal artsen in het Vlaams parlement op twee.