Concreet zal de C-vleugel uitgebreid worden. De afdelingen revalidatie en palliatieve zorgen, die nu op campus Reepkaai zijn ondergebracht, verhuizen daar naartoe. In de nieuwbouw zal ook ruimte zijn voor een aantal ambulante functies en consultaties.

Met de ingebruikname van de nieuwbouw, zal campus Reepkaai sluiten. Op die manier komen al de 3.200 medewerkers, 250 artsen en 200 vrijwilligers samen op de campus aan de Kennedylaan.

Het bouwproject laat ook toe de beoogde stadsontwikkeling (sneller) uit te voeren. Het stadsbestuur van Kortrijk wil het ­Buda-eiland, waar campus Reepkaai gevestigd is, herontwikkelen. Zo moet er een nieuwe centrale bibliotheek komen.

In 2010 en in 2017 verhuisden al verschillende campussen van az groeninge richting de Kennedylaan. De bouwwerken gaan gepaard met een investering van 40 miljoen euro. Het merendeel van dat budget komt van Vlaanderen.

Concreet zal de C-vleugel uitgebreid worden. De afdelingen revalidatie en palliatieve zorgen, die nu op campus Reepkaai zijn ondergebracht, verhuizen daar naartoe. In de nieuwbouw zal ook ruimte zijn voor een aantal ambulante functies en consultaties. Met de ingebruikname van de nieuwbouw, zal campus Reepkaai sluiten. Op die manier komen al de 3.200 medewerkers, 250 artsen en 200 vrijwilligers samen op de campus aan de Kennedylaan.Het bouwproject laat ook toe de beoogde stadsontwikkeling (sneller) uit te voeren. Het stadsbestuur van Kortrijk wil het ­Buda-eiland, waar campus Reepkaai gevestigd is, herontwikkelen. Zo moet er een nieuwe centrale bibliotheek komen. In 2010 en in 2017 verhuisden al verschillende campussen van az groeninge richting de Kennedylaan. De bouwwerken gaan gepaard met een investering van 40 miljoen euro. Het merendeel van dat budget komt van Vlaanderen.