Dat meldt de website gponline.

In maart 2017 boden 87,1% van de Britse huisartsenpraktijken volledig of gedeeltelijk uitgebreide openingsuren aan, zo blijkt uit cijfers van NHS England. Het gaat in totaal om 50,2 miljoen patiënten.

Het aantal praktijken dat een volledig uitgebreide toegang aanbiedt - dat betekent vooraf te boeken afspraken op zaterdag en zondag en minstens anderhalf uur spreekuur buiten de kantooruren op weekdagen - bedraagt nu 23,6%. Patiënten in Londen zijn het meest verwend: zo goed als alle huisartsenpraktijken zijn er open buiten de kantooruren of in het weekend.

Maandag is de meest voorkomende dag voor latere openingsuren, met zo'n 60% van de praktijken die dan uitgebreide afspraakmogelijkheden aanbieden. Zo'n 30% is ook open op zondag.

Door recente besparingen zijn nogal wat praktijken evenwel gedwongen om die extra openingsuren op termijn terug te schroeven, waarschuwen de Britse huisartsenbonden.

Dat meldt de website gponline. In maart 2017 boden 87,1% van de Britse huisartsenpraktijken volledig of gedeeltelijk uitgebreide openingsuren aan, zo blijkt uit cijfers van NHS England. Het gaat in totaal om 50,2 miljoen patiënten.Het aantal praktijken dat een volledig uitgebreide toegang aanbiedt - dat betekent vooraf te boeken afspraken op zaterdag en zondag en minstens anderhalf uur spreekuur buiten de kantooruren op weekdagen - bedraagt nu 23,6%. Patiënten in Londen zijn het meest verwend: zo goed als alle huisartsenpraktijken zijn er open buiten de kantooruren of in het weekend.Maandag is de meest voorkomende dag voor latere openingsuren, met zo'n 60% van de praktijken die dan uitgebreide afspraakmogelijkheden aanbieden. Zo'n 30% is ook open op zondag. Door recente besparingen zijn nogal wat praktijken evenwel gedwongen om die extra openingsuren op termijn terug te schroeven, waarschuwen de Britse huisartsenbonden.