Voor de mensen die de voorbije maanden onder een steen hebben geleefd of die gewoon het luchtige entertainment elders zoeken, duid ik graag even dat in het Vier programma 'De Mol' wekenlang gezocht werd naar een saboteur onder een groep kandidaten. En in de laatste aflevering kwam het duiveltje uit haar doosje, in een gloed van tegenlicht. Ik wist zeker dat zij het was... toen ze uit het licht trad. Daarvoor was het speculeren en gissen. Maar het is dus geweten... Elisabet heeft wekenlang de boel bewust gesaboteerd en belazerd. De spoedarts uit het Antwerpse met Limburgs accent kan dus blijkbaar goed liegen.

Dan vraag ik me af: als je als patiënt op spoed wordt binnengebracht en Dokter Mol zegt dat er niets aan het handje is, ben je dan achterdochtig? Dat zijn zo dingen die ik mij al eens afvraag; net zoals welke kleur een smurf krijgt bij zuurstoftekort. Wereldproblemen, dus...

Volgens mij zit er een mol in ons zorgsysteem. Wie, dat weet ik niet

Tot zover de televisiewereld, maar soms kan ik mij niet ontdoen van het wrang en wat akelig gevoel dat er ook in de zorg wel eens links en rechts wat gemold wordt. Ondertussen zijn we jaren na de afronding van AP19, het fameuze mHealth- project. Maar nog steeds zie je weinig oplossingen 'in het wild'. En waarom is er nog steeds geen enkele tussenkomst van het Riziv? Is het dan werkelijk zo complex? Ik geloof het graag, maar al maanden staan er een rijtje wachtenden aan het loket dat mHealthBelgium heet.

Ik weet het, ik ben naïef. Ik doe dat bewust, als overlevingsmechanisme. Soms is onwetendheid echt wel een zegen. Maar ik kan mij er niet van ontdoen... Van dat wrang en wat akelig gevoel. Volgens mij zit er een mol in ons zorgsysteem. Wie, dat weet ik niet. Ik ben sowieso een slechte mollenjager. Dus heren en dames politici, beleidsmakers en -voerders en anderen die zich aangesproken voelen: misschien moet je eens aan Gilles De Coster vragen of hij wil helpen de mol te zoeken. Zit volgens mij nog een televisieformat in.

Maar als je het mij vraagt, moet de mol eruit, wie het ook is. Behalve Elisabet, die mag blijven...

Voor de mensen die de voorbije maanden onder een steen hebben geleefd of die gewoon het luchtige entertainment elders zoeken, duid ik graag even dat in het Vier programma 'De Mol' wekenlang gezocht werd naar een saboteur onder een groep kandidaten. En in de laatste aflevering kwam het duiveltje uit haar doosje, in een gloed van tegenlicht. Ik wist zeker dat zij het was... toen ze uit het licht trad. Daarvoor was het speculeren en gissen. Maar het is dus geweten... Elisabet heeft wekenlang de boel bewust gesaboteerd en belazerd. De spoedarts uit het Antwerpse met Limburgs accent kan dus blijkbaar goed liegen. Dan vraag ik me af: als je als patiënt op spoed wordt binnengebracht en Dokter Mol zegt dat er niets aan het handje is, ben je dan achterdochtig? Dat zijn zo dingen die ik mij al eens afvraag; net zoals welke kleur een smurf krijgt bij zuurstoftekort. Wereldproblemen, dus...Tot zover de televisiewereld, maar soms kan ik mij niet ontdoen van het wrang en wat akelig gevoel dat er ook in de zorg wel eens links en rechts wat gemold wordt. Ondertussen zijn we jaren na de afronding van AP19, het fameuze mHealth- project. Maar nog steeds zie je weinig oplossingen 'in het wild'. En waarom is er nog steeds geen enkele tussenkomst van het Riziv? Is het dan werkelijk zo complex? Ik geloof het graag, maar al maanden staan er een rijtje wachtenden aan het loket dat mHealthBelgium heet. Ik weet het, ik ben naïef. Ik doe dat bewust, als overlevingsmechanisme. Soms is onwetendheid echt wel een zegen. Maar ik kan mij er niet van ontdoen... Van dat wrang en wat akelig gevoel. Volgens mij zit er een mol in ons zorgsysteem. Wie, dat weet ik niet. Ik ben sowieso een slechte mollenjager. Dus heren en dames politici, beleidsmakers en -voerders en anderen die zich aangesproken voelen: misschien moet je eens aan Gilles De Coster vragen of hij wil helpen de mol te zoeken. Zit volgens mij nog een televisieformat in.Maar als je het mij vraagt, moet de mol eruit, wie het ook is. Behalve Elisabet, die mag blijven...