Voor Magia, die hoogzwanger is, betekent dat een hele tocht. Omdat Magia elk moment kan bevallen, kloppen ze onderweg aan bij elk ziekenhuis voor informatie. Over de kostprijs krijgen ze telkens te horen dat de kamersupplementen en ereloonsupplementen verhoogd zijn... en over de kwaliteit is er weinig of geen informatie voorhanden. Jo-zef besluit hier werk van te maken: hij richt VIKZ op én zorgt ook voor de nodige financiering ervan. Magia denkt dat een hervorming van de ziekenhuizen op basis van kwaliteit toch wel een grote stap vooruit zou zijn...

Magia's zwangerschap wordt ook opgevolgd door de eerste lijn. Ze vindt alleen dat de kost van de telefonische wachtvergoeding van de huisarts en van de apotheker te hoog oploopt. Verder kan Magia haar eigen gezondheid goed opvolgen. Via een single-sign-on heeft ze toegang tot al haar patiëntgegevens, zowel in ziekenhuizen als in de eerste lijn. Zeker gezien de tocht die ze ondernemen is het belangrijk dat alle zorgverleners en zijzelf over alle gegevens beschikken, ongeacht tot welk hub-koninkrijk deze hulpverleners behoren.

Een kerstverhaal met kosten...

Ze belanden uiteindelijk in een warme slaapplek in een stal waar midden in de nacht hun kindje wordt geboren. De hielprik, die ondertussen wordt uitgebreid met heel wat zeldzame ziekten, wordt uitgevoerd.

Caspar, Balthasar en Melchior hebben aan de hemel een fonkelende ster gezien en de drie koningen gaan op weg. Ondertussen bezoeken de arme herders het kindje. Ze waarschuwen de kersverse ouders ervoor dat steeds meer kiné's en tandartsen niet meer geconventioneerd zijn en dat de kosten daardoor hoog oplopen. Magia en Jo-zef knikken en maken zich zorgen over de arme herders.

Ze belanden uiteindelijk in een warme slaapplek in een stal waar midden in de nacht hun kindje wordt geboren. De hielprik, die ondertussen wordt uitgebreid met heel wat zeldzame ziekten, wordt uitgevoerd.

De drie wijzen uit het oosten brengen wijze raad mee voor het kindje. Ze geven aan om altijd te vragen naar een generisch geneesmiddel, maar in het beste geval geeft hun huisapotheker dat natuurlijk zelf. Caspar waarschuwt nog voor de kosten van het ziekenvervoer, mocht Magia van de stal naar het ziekenhuis vervoerd moeten worden. Jo-zef geeft aan dat te zullen oplossen. Balthazar is bezorgd om de kosten van klinische biologie en geeft de tip om altijd te vragen naar een geconventioneerd arts. Magia mijmert of die niet altijd geconventioneerd zouden moeten zijn... Melchior drukt Jo-zef op het hart dat hij zeker zijn zorgpremie moet betalen om in orde te zijn met de Vlaamse Sociale Bescherming.

De kleine spruit slaapt vredig in zijn kribbe en is zich niet bewust van dit kerstverhaal met extra kosten... maar Magia en Jo-zef kijken naar elkaar en beloven om er samen het beste van te maken.

Voor Magia, die hoogzwanger is, betekent dat een hele tocht. Omdat Magia elk moment kan bevallen, kloppen ze onderweg aan bij elk ziekenhuis voor informatie. Over de kostprijs krijgen ze telkens te horen dat de kamersupplementen en ereloonsupplementen verhoogd zijn... en over de kwaliteit is er weinig of geen informatie voorhanden. Jo-zef besluit hier werk van te maken: hij richt VIKZ op én zorgt ook voor de nodige financiering ervan. Magia denkt dat een hervorming van de ziekenhuizen op basis van kwaliteit toch wel een grote stap vooruit zou zijn...Magia's zwangerschap wordt ook opgevolgd door de eerste lijn. Ze vindt alleen dat de kost van de telefonische wachtvergoeding van de huisarts en van de apotheker te hoog oploopt. Verder kan Magia haar eigen gezondheid goed opvolgen. Via een single-sign-on heeft ze toegang tot al haar patiëntgegevens, zowel in ziekenhuizen als in de eerste lijn. Zeker gezien de tocht die ze ondernemen is het belangrijk dat alle zorgverleners en zijzelf over alle gegevens beschikken, ongeacht tot welk hub-koninkrijk deze hulpverleners behoren.Ze belanden uiteindelijk in een warme slaapplek in een stal waar midden in de nacht hun kindje wordt geboren. De hielprik, die ondertussen wordt uitgebreid met heel wat zeldzame ziekten, wordt uitgevoerd.Caspar, Balthasar en Melchior hebben aan de hemel een fonkelende ster gezien en de drie koningen gaan op weg. Ondertussen bezoeken de arme herders het kindje. Ze waarschuwen de kersverse ouders ervoor dat steeds meer kiné's en tandartsen niet meer geconventioneerd zijn en dat de kosten daardoor hoog oplopen. Magia en Jo-zef knikken en maken zich zorgen over de arme herders.De drie wijzen uit het oosten brengen wijze raad mee voor het kindje. Ze geven aan om altijd te vragen naar een generisch geneesmiddel, maar in het beste geval geeft hun huisapotheker dat natuurlijk zelf. Caspar waarschuwt nog voor de kosten van het ziekenvervoer, mocht Magia van de stal naar het ziekenhuis vervoerd moeten worden. Jo-zef geeft aan dat te zullen oplossen. Balthazar is bezorgd om de kosten van klinische biologie en geeft de tip om altijd te vragen naar een geconventioneerd arts. Magia mijmert of die niet altijd geconventioneerd zouden moeten zijn... Melchior drukt Jo-zef op het hart dat hij zeker zijn zorgpremie moet betalen om in orde te zijn met de Vlaamse Sociale Bescherming.De kleine spruit slaapt vredig in zijn kribbe en is zich niet bewust van dit kerstverhaal met extra kosten... maar Magia en Jo-zef kijken naar elkaar en beloven om er samen het beste van te maken.