Partnergeweld is een frequent en onderschat probleem dat een grote impact heeft op de gezondheid van alle gezinsleden. De huisarts is een centrale figuur binnen de eerste lijn en bevindt zich in een sleutelpositie om partnergeweld te identificeren en aan te kaarten, klinkt het bij Domus Medica.

Drie jaar geleden ontwikkelde de huisartsenorganisatie al een e-learningmodule over huiselijk geweld, waarin zowel partnergeweld, kinder- als ouderenmishandeling aan bod kwamen. Ondertussen zijn elk van deze thema's verder uitgewerkt in afzonderlijke modules. In december vorig jaar stelden we nog de module kindermishandeling aan u voor.

Auteurs van de drie e-learningmodules zijn dr. Linde Tilley en psycholoog Hanne Creupelandt.

De e-learnings zijn te raadplegen op www.medi-campus.be, het leerplatform van Domus Medica.

Partnergeweld is een frequent en onderschat probleem dat een grote impact heeft op de gezondheid van alle gezinsleden. De huisarts is een centrale figuur binnen de eerste lijn en bevindt zich in een sleutelpositie om partnergeweld te identificeren en aan te kaarten, klinkt het bij Domus Medica. Drie jaar geleden ontwikkelde de huisartsenorganisatie al een e-learningmodule over huiselijk geweld, waarin zowel partnergeweld, kinder- als ouderenmishandeling aan bod kwamen. Ondertussen zijn elk van deze thema's verder uitgewerkt in afzonderlijke modules. In december vorig jaar stelden we nog de module kindermishandeling aan u voor. Auteurs van de drie e-learningmodules zijn dr. Linde Tilley en psycholoog Hanne Creupelandt. De e-learnings zijn te raadplegen op www.medi-campus.be, het leerplatform van Domus Medica.