Dat blijkt uit de vijfde editie van het Ziekenhuizen Merkenonderzoek van consultancybureau Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 4.245 respondenten.

Topklinische ziekenhuizen scoren beter wat betreft reputatie dan algemene ziekenhuizen, merken de adviseurs op.

Een naamswijziging door bijvoorbeeld een fusie heeft dan weer een negatieve impact op het imago. Het onderzoek laat zien dat het jaren duurt voordat een nieuwe naam is ingeburgerd.

In de test wordt elk ziekenhuis en samenwerkingsverband op 36 factoren onderzocht: merkkracht (= bekendheid, waardering en binding), merkpersoonlijkheid (16 factoren), merkprestatie (16 factoren) en verwachte toename van de waardering. Ook wordt de respondent gevraagd of hij/zij onder behandeling is geweest in een ziekenhuis en/of een ziekenhuis kent als bezoeker van een patiënt.

Dat blijkt uit de vijfde editie van het Ziekenhuizen Merkenonderzoek van consultancybureau Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 4.245 respondenten.Topklinische ziekenhuizen scoren beter wat betreft reputatie dan algemene ziekenhuizen, merken de adviseurs op.Een naamswijziging door bijvoorbeeld een fusie heeft dan weer een negatieve impact op het imago. Het onderzoek laat zien dat het jaren duurt voordat een nieuwe naam is ingeburgerd.In de test wordt elk ziekenhuis en samenwerkingsverband op 36 factoren onderzocht: merkkracht (= bekendheid, waardering en binding), merkpersoonlijkheid (16 factoren), merkprestatie (16 factoren) en verwachte toename van de waardering. Ook wordt de respondent gevraagd of hij/zij onder behandeling is geweest in een ziekenhuis en/of een ziekenhuis kent als bezoeker van een patiënt.