Op de foto is een vrouw te zien met een verlamming aan de benen, veroorzaakt door Konzo. Konzo is een nog weinig bekende ziekte die erg lijkt op MS, en in de streek van Kahemba, Congo bijna epidemisch voorkomt. Jonge mensen, vooral vrouwen en kinderen krijgen op korte tijd een verlamming in de benen met spasticiteit en ernstige loopmoeilijkheden. De ziekte wordt veroorzaakt door slechte voeding en door extreme armoede.

De foto werd gemaakt door Inge en Maryse Kuypers van Studio Leyssen, in het kader van het project 'Konzo in Kahemba', een organisatie van Lidwina voor MS vzw. Vzw Lidwina heeft verschillende projecten lopen in Kahemba - zo'n 1000 km ten zuid-oosten van Kinshasa- om de ziekte te voorkomen en om de medische toestand in de regio te verbeteren.

Het fotoboek Diep in Congo - hoop voor Kahemba, uitgegeven door Lannoo, verschijnt vanaf 8 maart enkan verkocht worden ten voordele van de vzw Lidwina.

Bestel het boek (40 euro, 5 euro verzendkosten) via info@lidwina.be.

Personen die samen met het boek ook de originele foto 'The Lancet's Highlights 2017 photo', gesigneerd door Inge en Maryse Kuypers, willen ontvangen kunnen dit aangeven. De kostprijs is dan 99 euro

Op de foto is een vrouw te zien met een verlamming aan de benen, veroorzaakt door Konzo. Konzo is een nog weinig bekende ziekte die erg lijkt op MS, en in de streek van Kahemba, Congo bijna epidemisch voorkomt. Jonge mensen, vooral vrouwen en kinderen krijgen op korte tijd een verlamming in de benen met spasticiteit en ernstige loopmoeilijkheden. De ziekte wordt veroorzaakt door slechte voeding en door extreme armoede.De foto werd gemaakt door Inge en Maryse Kuypers van Studio Leyssen, in het kader van het project 'Konzo in Kahemba', een organisatie van Lidwina voor MS vzw. Vzw Lidwina heeft verschillende projecten lopen in Kahemba - zo'n 1000 km ten zuid-oosten van Kinshasa- om de ziekte te voorkomen en om de medische toestand in de regio te verbeteren.Het fotoboek Diep in Congo - hoop voor Kahemba, uitgegeven door Lannoo, verschijnt vanaf 8 maart enkan verkocht worden ten voordele van de vzw Lidwina.