Prof. Devroey werd met 89% verkozen tot het nieuwe hoofd van de faculteit in Jette. In een eerste vooruitblik wil hij naar eigen zeggen inzetten op multidisciplinaire samenwerking tussen de faculteit, het UZ Brussel en de Erasmushogeschool en "de expertise bundelen" voor de studenten geneeskunde, farmacie, biomedische, gerontologie, beleid en management in de gezondheidszorg, verpleegkunde en kinesitherapie. Zo staat in een persbericht dat de VUB verspreidde.

Verder wil Devroey "de sterktes van de universiteit" meer in de aandacht plaatsen, nl. onderwijs in kleine groepen met veel ruimte voor interactie, en diversiteit.

De professor huisartsgeneeskunde, die zelf werd opgeleid aan de VUB, neemt zich voor om "excellente professionals in de gezondheidszorg [te] maken die de rest van hun leven ambassadeurs kunnen zijn voor onze faculteit en universiteit". Daarom moet het goed werken en studeren zijn op de campus, aldus Devroey. Het nieuwe faculteitsbestuur geeft alvast te kennen dat ze welzijn op het werk en een goede werk/leven-balans (ook) "hoog in het vaandel" draagt.

Dirk Devroey is in Vlaanderen de tweede huisarts die het tot decaan schopt. Samen met dr. Karolien Vantomme en dr. Sam Aerts baat hij 'Dokterspraktijk 535' uit in Overijse.

Prof. Devroey werd met 89% verkozen tot het nieuwe hoofd van de faculteit in Jette. In een eerste vooruitblik wil hij naar eigen zeggen inzetten op multidisciplinaire samenwerking tussen de faculteit, het UZ Brussel en de Erasmushogeschool en "de expertise bundelen" voor de studenten geneeskunde, farmacie, biomedische, gerontologie, beleid en management in de gezondheidszorg, verpleegkunde en kinesitherapie. Zo staat in een persbericht dat de VUB verspreidde.Verder wil Devroey "de sterktes van de universiteit" meer in de aandacht plaatsen, nl. onderwijs in kleine groepen met veel ruimte voor interactie, en diversiteit.De professor huisartsgeneeskunde, die zelf werd opgeleid aan de VUB, neemt zich voor om "excellente professionals in de gezondheidszorg [te] maken die de rest van hun leven ambassadeurs kunnen zijn voor onze faculteit en universiteit". Daarom moet het goed werken en studeren zijn op de campus, aldus Devroey. Het nieuwe faculteitsbestuur geeft alvast te kennen dat ze welzijn op het werk en een goede werk/leven-balans (ook) "hoog in het vaandel" draagt.Dirk Devroey is in Vlaanderen de tweede huisarts die het tot decaan schopt. Samen met dr. Karolien Vantomme en dr. Sam Aerts baat hij 'Dokterspraktijk 535' uit in Overijse.