Dokter Swinnen zal 60 dagen lang stappen om op 15 augustus te arriveren in het iconische bedevaartsoord Santiago de Compostela. De wandeltocht is een welgekomen pauze in een reeds lange carrière, vertelt dr. Swinnen (60) in Artsenkrant (lees het volledige interview hier). "Ik beloofde mijn team om tot 67 à 68 jaar door te gaan. Maar na 30 jaar keihard werken, wil ik even met rust gelaten worden. De nieuwbouwplannen voor de praktijk liepen een jaar vertraging op, de coronacrisis was heftig, ik word continu bevraagd en twee van mijn kinderen wonen in het buitenland. Door de pandemie zagen we elkaar bijzonder weinig. Een korte pauze zal deugd doen."

Wandelen zit Lieve Swinnen in het bloed. "Ik wandel heel veel, regelmatig 50 kilometer. (...) Zestig dagen betekent 20 kilometer per dag. Als het nodig is en het lukt niet, zit ik er niet mee om een stukje openbaar vervoer in te lassen. Maar misschien onderschat ik het. Het was een wat impulsief plan. Ik maak altijd plannen, vooral in mijn hoofd. Nieuw is dat ik nu zelf iets waarmaak."

Dokter Lieven Swinnen houdt van haar tocht naar Santiago een dagboek bij. Hou tijdens de zomermaanden dus artsenkrant.com en de nieuwsbrieven in de gaten. Zo kan u in het spoor van dokter Swinnen meereizen naar Compostela!

Dit verhaal gaat over de mensen die ik onderweg reeds ontmoette. De camino maakt hen - en wellicht ook mij - bijzonder. Ik begreep dit bij het lezen van volgende quote: "L'extraordinaire se trouve sur les chemins des gens ordinaires."