Onthutst gaat Hilde verder: "Luc, ik ben toch wel van mijne stoel gevallen met uw verschijnen in de pers. We zijn hier in Torhout nog aan het bekomen van Maggie met haar netwerken. Allez, ze waren hier aan het zien of ze de materniteit konden sluiten. Mo how zeg. En dan zie ik u nu parmantig zeggen dat één op de vier ziekenhuizen dicht moet. Das om omverre te voln."

Luc beseft eens te meer dat hij beter politiek moest afstemmen en niet klakkeloos zijn adviseurs meer mocht volgen wanneer hij een Witselleke bij Maggie wilde doen. "Ja, maar", antwoordt Luc koel, "ik heb me gebaseerd op de cijfers van de OESO. Toch niet de minste, hé. In Europa gaan alleen Duitsland en Oostenrijk ons vooraf voor de gewone ziekenhuisbedden. En het zijn er ongeveer één op vier meer dan Frankrijk. Voor de psychiatrische bedden staan we afgetekend op één. Alleen Japan doet het nog beter. Of eigenlijk slechter."

Hij ziet het helemaal voor zich. Het ZIV-budget terug op de rails zetten door het overaanbod drastisch aan te pakken.

Hilde was niet van haar melk te brengen: "En welke ziekenhuizen ga je hier dan sluiten? Als ik de raden van bestuur bezie, dan ga je niet aan Groeninge en Damiaan komen. En Torhout sluiten, dat is te dom voer ooi teetn! Dat liep hier deze winter serieus over met al die griep. Doe er maar een ander dicht waar de sossen in het bestuur zitten."

"Ja, in Antwerpen en Brussel kan dat heel snel gaan, zonder probl..." Abrupt onderbreekt de slimste Vlaamse minister hem. "Lucske, ge snapt het niet, hé. Heb je ons 3D-Zorgplan niet gelezen? We gaan het regionale basisziekenhuis juist valoriseren, niet dichtdoen. Heb je zo niets anders waarvan we te veel hebben en kunnen sluiten?"

Hoofdstuk 6 van het pact met Maggie zal ook een makkie worden. De gids is ervaren.

Gewetensvol repliceert de Houthalenaar: "O jawel. Zeker. Er is ook een overschot aan apotheken, audiciens, optiekers, kinesisten. Op sommige plaatsen zijn er al te veel rusthuizen en als we toch bezig zijn, er is ook wat te veel concurrentie tussen bandagisten en thuiszorgwinkels,..." Hij hoort Hilde zacht kreunen, hetgeen hij als instemming interpreteert.

Hij ziet het helemaal voor zich. Het ZIV-budget terug op de rails zetten door het overaanbod drastisch aan te pakken. Hoofdstuk 6 van het pact met Maggie zal ook een makkie worden. De gids is ervaren.

Onthutst gaat Hilde verder: "Luc, ik ben toch wel van mijne stoel gevallen met uw verschijnen in de pers. We zijn hier in Torhout nog aan het bekomen van Maggie met haar netwerken. Allez, ze waren hier aan het zien of ze de materniteit konden sluiten. Mo how zeg. En dan zie ik u nu parmantig zeggen dat één op de vier ziekenhuizen dicht moet. Das om omverre te voln." Luc beseft eens te meer dat hij beter politiek moest afstemmen en niet klakkeloos zijn adviseurs meer mocht volgen wanneer hij een Witselleke bij Maggie wilde doen. "Ja, maar", antwoordt Luc koel, "ik heb me gebaseerd op de cijfers van de OESO. Toch niet de minste, hé. In Europa gaan alleen Duitsland en Oostenrijk ons vooraf voor de gewone ziekenhuisbedden. En het zijn er ongeveer één op vier meer dan Frankrijk. Voor de psychiatrische bedden staan we afgetekend op één. Alleen Japan doet het nog beter. Of eigenlijk slechter." Hilde was niet van haar melk te brengen: "En welke ziekenhuizen ga je hier dan sluiten? Als ik de raden van bestuur bezie, dan ga je niet aan Groeninge en Damiaan komen. En Torhout sluiten, dat is te dom voer ooi teetn! Dat liep hier deze winter serieus over met al die griep. Doe er maar een ander dicht waar de sossen in het bestuur zitten.""Ja, in Antwerpen en Brussel kan dat heel snel gaan, zonder probl..." Abrupt onderbreekt de slimste Vlaamse minister hem. "Lucske, ge snapt het niet, hé. Heb je ons 3D-Zorgplan niet gelezen? We gaan het regionale basisziekenhuis juist valoriseren, niet dichtdoen. Heb je zo niets anders waarvan we te veel hebben en kunnen sluiten?"Gewetensvol repliceert de Houthalenaar: "O jawel. Zeker. Er is ook een overschot aan apotheken, audiciens, optiekers, kinesisten. Op sommige plaatsen zijn er al te veel rusthuizen en als we toch bezig zijn, er is ook wat te veel concurrentie tussen bandagisten en thuiszorgwinkels,..." Hij hoort Hilde zacht kreunen, hetgeen hij als instemming interpreteert.Hij ziet het helemaal voor zich. Het ZIV-budget terug op de rails zetten door het overaanbod drastisch aan te pakken. Hoofdstuk 6 van het pact met Maggie zal ook een makkie worden. De gids is ervaren.