Sterkste kandidaat

Na een openbare oproep voor de kandidatuur van voorzitter en daaropvolgende grondige screening door de voorzitters van de Raden van Bestuur van de vier ziekenhuizen, kwam Daniël Termont naar voren als sterkste kandidaat.

Termont zal na zijn aanstelling onmiddellijk het voorzitterschap opnemen: "Ik ben zeer vereerd met deze opdracht, maar ben er mij van bewust dat dit geen 'wandeling in het park' wordt. Er zal door iedereen hard en intens moeten gewerkt worden, maar met de steun van alle stakeholders ben ik er van overtuigd dat we in Gent en Oudenaarde over een paar jaar één van de sterkste zorgnetwerken in ons land zullen hebben."

Als voorzitter zal hij de vergaderingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur leiden, en bepaald hij mee de strategische beleidslijnen van het netwerk. De vier ziekenhuizen zijn alvast zeer opgezet met de benoeming van Daniël Termont die als voorzitter op heel wat ervaring en expertise kan bogen, en dit in verschillende domeinen.

Termont beschikt over een breed netwerk en bekleedde voordien al verschillende mandaten in de energiesector, het Havenbedrijf Gent en is ook nog steeds voorzitter van de Belgische gasinfrastructuurbeheerder Fluxys. Hij startte zijn carrière destijds bij de Socialistische Mutualiteiten en is dan ook erg vertrouwd met de zorgsector.

Ziekenhuisnetwerk Gent

Het ziekenhuisnetwerk Gent is een locoregionaal samenwerkingsverband tussen het UZ Gent, het AZ Sint-Lucas Gent, het AZ Oudenaarde en het AZ Jan Palfijn Gent. De vier ziekenhuizen werken nu al onderling samen voor specifieke zorgtrajecten. In het netwerk wordt dit partnerschap structureel verder uitgebouwd. Niet alleen de medische en verpleegkundig-paramedische disciplines, maar ook de ondersteunende diensten zoals IT, HR, communicatie, financiën en kwaliteitszorg bundelen hun expertisen zodat de patiënt de best mogelijke zorg en een hoogwaardige behandeling krijgt binnen het netwerk, ongeacht het ziekenhuis van aanmelding.

Sterkste kandidaatNa een openbare oproep voor de kandidatuur van voorzitter en daaropvolgende grondige screening door de voorzitters van de Raden van Bestuur van de vier ziekenhuizen, kwam Daniël Termont naar voren als sterkste kandidaat. Termont zal na zijn aanstelling onmiddellijk het voorzitterschap opnemen: "Ik ben zeer vereerd met deze opdracht, maar ben er mij van bewust dat dit geen 'wandeling in het park' wordt. Er zal door iedereen hard en intens moeten gewerkt worden, maar met de steun van alle stakeholders ben ik er van overtuigd dat we in Gent en Oudenaarde over een paar jaar één van de sterkste zorgnetwerken in ons land zullen hebben."Als voorzitter zal hij de vergaderingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur leiden, en bepaald hij mee de strategische beleidslijnen van het netwerk. De vier ziekenhuizen zijn alvast zeer opgezet met de benoeming van Daniël Termont die als voorzitter op heel wat ervaring en expertise kan bogen, en dit in verschillende domeinen. Termont beschikt over een breed netwerk en bekleedde voordien al verschillende mandaten in de energiesector, het Havenbedrijf Gent en is ook nog steeds voorzitter van de Belgische gasinfrastructuurbeheerder Fluxys. Hij startte zijn carrière destijds bij de Socialistische Mutualiteiten en is dan ook erg vertrouwd met de zorgsector. Ziekenhuisnetwerk GentHet ziekenhuisnetwerk Gent is een locoregionaal samenwerkingsverband tussen het UZ Gent, het AZ Sint-Lucas Gent, het AZ Oudenaarde en het AZ Jan Palfijn Gent. De vier ziekenhuizen werken nu al onderling samen voor specifieke zorgtrajecten. In het netwerk wordt dit partnerschap structureel verder uitgebouwd. Niet alleen de medische en verpleegkundig-paramedische disciplines, maar ook de ondersteunende diensten zoals IT, HR, communicatie, financiën en kwaliteitszorg bundelen hun expertisen zodat de patiënt de best mogelijke zorg en een hoogwaardige behandeling krijgt binnen het netwerk, ongeacht het ziekenhuis van aanmelding.