Alcohol - en vooral dan het overmatig consumeren van alcohol - is wel degelijk een gezondheidsprobleem. Het is bovendien een probleem dat ook maatschappelijk heel wat schade veroorzaakt. Niet alleen de gebruikers lijden eronder: hele families worden vaak meegesleurd in de destructieve neerwaartse spiraal waar alcoholisten kunnen in terechtkomen.

#DagenZonderBetutteling. Bevrijd ons van het belerende vingertje.

Wat het vlees betreft neem ik gerust aan dat we het met "iets minder" ook wel kunnen. Maar het fanatisme waarmee de vegetariërslobby ook hier elk onheil van de wereld toeschrijven aan de vleesconsumptie gaat me toch iets te ver.

Wat beide campagnes - die nu zo naadloos in mekaar overvloeien - wel gemeen hebben is toch wel het belerende vingertje. Wie niet meedoet wordt argwanend bekeken. Die moet toch op z'n minst een flink schuldgevoel krijgen!

Wij kijken dus uit naar nieuwe actie: #DagenZonderBetutteling. Bevrijd ons van het belerende vingertje. Geef ons de vrijheid om ook even van het leven te genieten... en laat ons alvast op 1 april starten met #CarpeDiemDagen.

Hashtag (#) als eerbetoon aan het ontstaan van dit idee op Twitter.

Alcohol - en vooral dan het overmatig consumeren van alcohol - is wel degelijk een gezondheidsprobleem. Het is bovendien een probleem dat ook maatschappelijk heel wat schade veroorzaakt. Niet alleen de gebruikers lijden eronder: hele families worden vaak meegesleurd in de destructieve neerwaartse spiraal waar alcoholisten kunnen in terechtkomen.Wat het vlees betreft neem ik gerust aan dat we het met "iets minder" ook wel kunnen. Maar het fanatisme waarmee de vegetariërslobby ook hier elk onheil van de wereld toeschrijven aan de vleesconsumptie gaat me toch iets te ver. Wat beide campagnes - die nu zo naadloos in mekaar overvloeien - wel gemeen hebben is toch wel het belerende vingertje. Wie niet meedoet wordt argwanend bekeken. Die moet toch op z'n minst een flink schuldgevoel krijgen!Wij kijken dus uit naar nieuwe actie: #DagenZonderBetutteling. Bevrijd ons van het belerende vingertje. Geef ons de vrijheid om ook even van het leven te genieten... en laat ons alvast op 1 april starten met #CarpeDiemDagen. Hashtag (#) als eerbetoon aan het ontstaan van dit idee op Twitter.