Dat is moedig. De Block maakt zo duidelijk dat ze pal achter haar verwezenlijkingen staat en houdt zich klaar om haar beleid van de voorbije vijf jaar voort te zetten. Het is ook gevaarlijk. Voor een minister is het vaak beter om niet opnieuw hetzelfde petje op te zetten. Zo kan hij (zij) zich verdedigen door te stellen dat hij (zij) op vijf jaar onvoldoende tijd had om het uitgestippelde beleid naar behoren uit te voeren en de opgestarte werven af te werken. En in het geval van Maggie De Block zijn er zo best wel enkele voorbeelden: de ziekenhuishervorming, de herziening van KB 78 over de zorgberoepen, de hervorming van de nomenclatuur,...

Voor een minister is het vaak beter om niet opnieuw hetzelfde petje op te zetten

Enkel Laurette Onkelinx kreeg na de val van de regering Leterme, onder premier Elio Di Rupo, een tweede ambtstermijn als minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Ze bleef op post van 2008 tot 2014, ook tijdens die ellenlange periode (541 dagen) van de regeringsvorming. Onnodig te zeggen dat in die onrustige periode weinig grote hervormingen werden doorgevoerd.

Om de kiezers te overtuigen om voor haar te stemmen, stelt Maggie De Block nu op haar website '12 afspraken voor de gezondheidszorg en sociale bescherming van morgen' voor. "Ik wil de gezondheidszorg voor patiënten en de sociale bescherming voor iedereen verder verbeteren", maakt de uittredende minister zich sterk. De minister wil de kiezers duidelijk maken wat ze mogen verwachten als haar partij opnieuw mee mag besturen. Aan die kiezers om zich te informeren én te beslissen.

Dat is moedig. De Block maakt zo duidelijk dat ze pal achter haar verwezenlijkingen staat en houdt zich klaar om haar beleid van de voorbije vijf jaar voort te zetten. Het is ook gevaarlijk. Voor een minister is het vaak beter om niet opnieuw hetzelfde petje op te zetten. Zo kan hij (zij) zich verdedigen door te stellen dat hij (zij) op vijf jaar onvoldoende tijd had om het uitgestippelde beleid naar behoren uit te voeren en de opgestarte werven af te werken. En in het geval van Maggie De Block zijn er zo best wel enkele voorbeelden: de ziekenhuishervorming, de herziening van KB 78 over de zorgberoepen, de hervorming van de nomenclatuur,...Enkel Laurette Onkelinx kreeg na de val van de regering Leterme, onder premier Elio Di Rupo, een tweede ambtstermijn als minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Ze bleef op post van 2008 tot 2014, ook tijdens die ellenlange periode (541 dagen) van de regeringsvorming. Onnodig te zeggen dat in die onrustige periode weinig grote hervormingen werden doorgevoerd. Om de kiezers te overtuigen om voor haar te stemmen, stelt Maggie De Block nu op haar website '12 afspraken voor de gezondheidszorg en sociale bescherming van morgen' voor. "Ik wil de gezondheidszorg voor patiënten en de sociale bescherming voor iedereen verder verbeteren", maakt de uittredende minister zich sterk. De minister wil de kiezers duidelijk maken wat ze mogen verwachten als haar partij opnieuw mee mag besturen. Aan die kiezers om zich te informeren én te beslissen.