Met de aanstelling van Soon-Shiong komt de krant na 18 jaar weer in lokale handen terecht. Huidig eigenaar Tronc is gevestigd in Chicago.

Patrick Soon-Shiong komt uit Los Angeles en vergaarde na een relatief korte carrière als chirurg fortuin in de farmaceutische en biotechsector. Forbes schat het vermogen van de arts-ondernemer op 7,8 miljard dollar.

Onbesproken is zijn werk echter niet. Zo bracht hij een kankermedicijn op de markt dat in feite een kopie is van een bestaand, succesvol geneesmiddel. Een van zijn farmabedrijven werd ook herhaaldelijk beschuldigd van fraude.

Desalniettemin liet Soon-Shiong weten dat hij van plan is om zwaar te investeren in de redactie. Hij wil de integriteit van de publicatie redden, zei hij bij de aankondiging van de overname. De voorbije zes maanden zou de krant drie keer van hoofdredacteur verwisseld zijn.

LA Times is de op drie na grootste krant van de VS. Met de aankoop van de Times vergaarde Soon-Shiong ook de San Diego Union-Tribune.

Met de aanstelling van Soon-Shiong komt de krant na 18 jaar weer in lokale handen terecht. Huidig eigenaar Tronc is gevestigd in Chicago.Patrick Soon-Shiong komt uit Los Angeles en vergaarde na een relatief korte carrière als chirurg fortuin in de farmaceutische en biotechsector. Forbes schat het vermogen van de arts-ondernemer op 7,8 miljard dollar.Onbesproken is zijn werk echter niet. Zo bracht hij een kankermedicijn op de markt dat in feite een kopie is van een bestaand, succesvol geneesmiddel. Een van zijn farmabedrijven werd ook herhaaldelijk beschuldigd van fraude.Desalniettemin liet Soon-Shiong weten dat hij van plan is om zwaar te investeren in de redactie. Hij wil de integriteit van de publicatie redden, zei hij bij de aankondiging van de overname. De voorbije zes maanden zou de krant drie keer van hoofdredacteur verwisseld zijn.LA Times is de op drie na grootste krant van de VS. Met de aankoop van de Times vergaarde Soon-Shiong ook de San Diego Union-Tribune.