België, Chicago en Londen: afgaand op het programma van het Brussels Jazz Festival, zijn dat de plekken waar op jazzvlak momenteel de spannendste dingen gebeuren. Elk van deze scenes is prominent in Flagey aanwezig. Uit Chicago komen onder anderen trompettiste Jaimie Branch en slagwerker Makaya McCraven, uit Londen zijn onder anderen pianist Alfa Mist en saxofoniste Nubya Garcia te gast.

Antoine Pierre

Met vijftien van de 25 acts vormt de Belgische jazz echter het hart van het programma. Dat heeft onder meer te maken met de verschillende projecten van slagwerker Antoine Pierre (°1992), die dit seizoen in Flagey artist in residence is.

Al op jonge leeftijd maakte Pierre indruk aan de zijde van gitarist Philip Catherine en als lid van TaxiWars. De drie bands die hij in Flagey voorstelt, getuigen van zijn klasse en veelzijdigheid. Met zijn vaste groep URBEX laat hij zich inspireren door Miles Davis' legendarische album Bitches Brew. Met de gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Joshua Redman als spilfiguur stelde hij een droomkwartet samen. Onder de noemer St6cks gaat hij de samenwerking aan met zijn collega's/slagwerkers Lander Gyselinck en Mark Schilders, een project dat in 2018 op het Leuven Jazz Festival in première ging.

Naast Antoine Pierre staat er nog meer Belgisch fraais op het affiche, van boven en beneden de taalgrens, zoals het Flagey betaamt. Het Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal, het Brussels Jazz Orchestra, Glass Museum en Melanie De Biasio zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Wie erbij wil zijn, maakt best haast, want een aantal concerten zijn reeds uitverkocht.

Brussels Jazz Festival vindt plaats van woensdag 8 tot en met zaterdag 18 januari in Flagey, Elsene.

Info en tickets op flagey.be - 02/641 10 20.

België, Chicago en Londen: afgaand op het programma van het Brussels Jazz Festival, zijn dat de plekken waar op jazzvlak momenteel de spannendste dingen gebeuren. Elk van deze scenes is prominent in Flagey aanwezig. Uit Chicago komen onder anderen trompettiste Jaimie Branch en slagwerker Makaya McCraven, uit Londen zijn onder anderen pianist Alfa Mist en saxofoniste Nubya Garcia te gast. Antoine PierreMet vijftien van de 25 acts vormt de Belgische jazz echter het hart van het programma. Dat heeft onder meer te maken met de verschillende projecten van slagwerker Antoine Pierre (°1992), die dit seizoen in Flagey artist in residence is. Al op jonge leeftijd maakte Pierre indruk aan de zijde van gitarist Philip Catherine en als lid van TaxiWars. De drie bands die hij in Flagey voorstelt, getuigen van zijn klasse en veelzijdigheid. Met zijn vaste groep URBEX laat hij zich inspireren door Miles Davis' legendarische album Bitches Brew. Met de gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Joshua Redman als spilfiguur stelde hij een droomkwartet samen. Onder de noemer St6cks gaat hij de samenwerking aan met zijn collega's/slagwerkers Lander Gyselinck en Mark Schilders, een project dat in 2018 op het Leuven Jazz Festival in première ging. Naast Antoine Pierre staat er nog meer Belgisch fraais op het affiche, van boven en beneden de taalgrens, zoals het Flagey betaamt. Het Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal, het Brussels Jazz Orchestra, Glass Museum en Melanie De Biasio zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Wie erbij wil zijn, maakt best haast, want een aantal concerten zijn reeds uitverkocht. Brussels Jazz Festival vindt plaats van woensdag 8 tot en met zaterdag 18 januari in Flagey, Elsene. Info en tickets op flagey.be - 02/641 10 20.