De ondertekenaars van de petitie, onder aanvoering van voorzitter Maggie Rae van beroepsorganisatie Faculty of Public Health, roepen de Britse regering op om bij een vertrek uit de EU te blijven streven naar het beschermen van de volksgezondheid. Dat houdt in: erkennen dat een vertrek zonder deal regelrecht ingaat tegen het principe 'do no harm'.

Ook willen de zorgverstrekkers en -bestuurders dat de Britse regering bekend maakt welke gevolgen de verschillende brexitscenario's voor de volksgezondheid hebben.

Bovendien eisen ze dat de regering een systeem ontwikkelt om de impact van een brexit op te volgen.

"De brexit speelt zich af in een tijd waarin de verbetering in levensverwachting van de Britse bevolking stagneert en bij sommige bevolkingsgroepen zelfs terugdraait", aldus de briefschrijvers in The Guardian. "De kwetsbaarste groepen zien zich geconfronteerd met groeiende onzekerheid rond inkomen, werk en zelfs voedsel. Het is ons geloof dat deze problemen verergerd zullen worden door een no-deal brexit."

De ondertekenaars van de petitie, onder aanvoering van voorzitter Maggie Rae van beroepsorganisatie Faculty of Public Health, roepen de Britse regering op om bij een vertrek uit de EU te blijven streven naar het beschermen van de volksgezondheid. Dat houdt in: erkennen dat een vertrek zonder deal regelrecht ingaat tegen het principe 'do no harm'.Ook willen de zorgverstrekkers en -bestuurders dat de Britse regering bekend maakt welke gevolgen de verschillende brexitscenario's voor de volksgezondheid hebben. Bovendien eisen ze dat de regering een systeem ontwikkelt om de impact van een brexit op te volgen. "De brexit speelt zich af in een tijd waarin de verbetering in levensverwachting van de Britse bevolking stagneert en bij sommige bevolkingsgroepen zelfs terugdraait", aldus de briefschrijvers in The Guardian. "De kwetsbaarste groepen zien zich geconfronteerd met groeiende onzekerheid rond inkomen, werk en zelfs voedsel. Het is ons geloof dat deze problemen verergerd zullen worden door een no-deal brexit."