Ook de campagne destijds over 'blabla en boemboem' kon mij niet echt bekoren (het had naar het schijnt iets te maken met vogeltjes). Ja, ik ben zelf groot geworden terwijl de "seksuele revolutie" volop aan de gang was. En toch kwam ik ook uit de tijd waarin het taboe overheerste. Ik heb zeker ook met mijn partner over seks gesproken... Conclusie van onze 'blabla' was snel gemaakt: je hoeft dat niet te zeggen. Ik weet dat. Uit de mond van je geliefde is dat meer dan het ultieme orgasme...

Misbruikt

Ocharme meisje van tien (zo oud schat ik je ongeveer). Je wordt door onze nieuwsmakers opgevoerd om vanop de speelplaats in je school de zogenaamde 'representatieve doelgroep' te vertegenwoordigen. Als ik je hoor zeggen: "Ja ik vind dat goed, voor later, want dan weet je hoe dat moet, herken ik wat reeds eerder door "sensoa-experts" werdvoorgekauwd.

Die jrnlstn... ja, het weglaten van klinkers in hun naam is al een veeg voorteken: de realiteit mag immers niet meer 'klinken'. Ze moet hortend en botsend de wereld ingestuurd worden! Die nieuwsdienst heeft je naar mijn gevoel zwaar misbruikt (in tijden waar ze zoveel dwepen met #metoo-verhalen mag dat ook gezegd worden!).

Je bent jong. De kans is groot dat je nog nooit hoorde van Confucius. Maar deze oude Chinese filosoof zei reeds: "De weg zelf is je bestemming". Samen met hem hebben vele wijze mensen op allerlei manieren herhaald dat de reis naar het doel vaak boeiender en interessanter is dan het doel zelf.

Stafke Fabri

De bevrediging (ook bij seks) zit hem vaak niet in die 'ultieme draai', de ontdekkingstocht ernaartoe is even belangrijk. En ja, die wordt jou hier ontnomen. Wanneer je later (het woord dat je gebruikte: geef de kans om dat later écht later te zijn, op jouw ritme. Niet het ritme van de statistieken die aangeven dat 'het' in de huidige tijd zoveel vlugger aan bod moet komen...)

Ontdek op dat moment, wanneer je voelt dat je partner samen met jou enkele geheimen wil ontdekken. Zacht en verkennend. Strelend en zoekend. Daar hoeven niet altijd veel woorden bij te zijn. Nog minder plaatjes met instructies over lippenstiften en rondjes draaien...

Spontaan denk ik terug aan Stafke Fabri, een Antwerpse volkszanger die in de jaren zeventig weemoedig zong over hoe hij de teloorgang zag van de echte kerstsfeer over de verschillende generaties heen. Hoe "kerstmis bij mijn ouders thuis" veranderd was naar het commerciële kerstfeest - lekker eten, nee, vreten -, waar we allemaal ongewild aan mee zijn gaan doen.

De zoektocht en de reis naar seks is op zich al de moeite waard

Met die weemoed, meisje van 10, denk ik nu ook terug aan jouw beeld op dat schoolplein. Hoe bruusk hebben de betweters van die vrtnws-jrnlstn ook jou iets ontnomen? Het intiemste, het mooiste dat je misschien nog in het leven kan tegenkomen.

Mogelijk lees je dit nooit, ik ken je dan ook niet persoonlijk. Maar toch hoop ik dat je vroeg of laat mijn boodschap aan jou mag ontdekken, herkennen. En vergeet dan niet: de zoektocht en de reis onderweg is op zich al de moeite waard!

Ook de campagne destijds over 'blabla en boemboem' kon mij niet echt bekoren (het had naar het schijnt iets te maken met vogeltjes). Ja, ik ben zelf groot geworden terwijl de "seksuele revolutie" volop aan de gang was. En toch kwam ik ook uit de tijd waarin het taboe overheerste. Ik heb zeker ook met mijn partner over seks gesproken... Conclusie van onze 'blabla' was snel gemaakt: je hoeft dat niet te zeggen. Ik weet dat. Uit de mond van je geliefde is dat meer dan het ultieme orgasme... MisbruiktOcharme meisje van tien (zo oud schat ik je ongeveer). Je wordt door onze nieuwsmakers opgevoerd om vanop de speelplaats in je school de zogenaamde 'representatieve doelgroep' te vertegenwoordigen. Als ik je hoor zeggen: "Ja ik vind dat goed, voor later, want dan weet je hoe dat moet, herken ik wat reeds eerder door "sensoa-experts" werdvoorgekauwd. Die jrnlstn... ja, het weglaten van klinkers in hun naam is al een veeg voorteken: de realiteit mag immers niet meer 'klinken'. Ze moet hortend en botsend de wereld ingestuurd worden! Die nieuwsdienst heeft je naar mijn gevoel zwaar misbruikt (in tijden waar ze zoveel dwepen met #metoo-verhalen mag dat ook gezegd worden!). Je bent jong. De kans is groot dat je nog nooit hoorde van Confucius. Maar deze oude Chinese filosoof zei reeds: "De weg zelf is je bestemming". Samen met hem hebben vele wijze mensen op allerlei manieren herhaald dat de reis naar het doel vaak boeiender en interessanter is dan het doel zelf. Stafke FabriDe bevrediging (ook bij seks) zit hem vaak niet in die 'ultieme draai', de ontdekkingstocht ernaartoe is even belangrijk. En ja, die wordt jou hier ontnomen. Wanneer je later (het woord dat je gebruikte: geef de kans om dat later écht later te zijn, op jouw ritme. Niet het ritme van de statistieken die aangeven dat 'het' in de huidige tijd zoveel vlugger aan bod moet komen...) Ontdek op dat moment, wanneer je voelt dat je partner samen met jou enkele geheimen wil ontdekken. Zacht en verkennend. Strelend en zoekend. Daar hoeven niet altijd veel woorden bij te zijn. Nog minder plaatjes met instructies over lippenstiften en rondjes draaien... Spontaan denk ik terug aan Stafke Fabri, een Antwerpse volkszanger die in de jaren zeventig weemoedig zong over hoe hij de teloorgang zag van de echte kerstsfeer over de verschillende generaties heen. Hoe "kerstmis bij mijn ouders thuis" veranderd was naar het commerciële kerstfeest - lekker eten, nee, vreten -, waar we allemaal ongewild aan mee zijn gaan doen. Met die weemoed, meisje van 10, denk ik nu ook terug aan jouw beeld op dat schoolplein. Hoe bruusk hebben de betweters van die vrtnws-jrnlstn ook jou iets ontnomen? Het intiemste, het mooiste dat je misschien nog in het leven kan tegenkomen. Mogelijk lees je dit nooit, ik ken je dan ook niet persoonlijk. Maar toch hoop ik dat je vroeg of laat mijn boodschap aan jou mag ontdekken, herkennen. En vergeet dan niet: de zoektocht en de reis onderweg is op zich al de moeite waard!