Gisteren maandag stelde AZ Nikolaas -een ziekenhuis dat verspreid over campussen in Sint-Niklaas, Temse, Hamme, Beveren en Sint-Gillis-Waas 810 bedden telt- de opname voor. Bij die gelegenheid wees dokter Philip Vanparijs, coördinator van de borstkliniek, er onder andere op dat er nog steeds een gebrek aan visibiliteit en interactie met de patiënten is over borstkanker. Het filmpje wil die lacune opvullen. Vanparijs maakte van de gelegenheid gebruik om de eigen borstkliniek in de kijker te plaatsen. "Kwaliteitscontrole met betrekking tot borstkanker is zeer streng. Kwaliteit en outcome worden bijvoorbeeld gemeten in het Vlaams Indicatorenproject (https://www.zorgkwaliteit.be/). Vergeleken met de grotere centra scoort het AZ Nikolaas daarin zeer goed".

Dat is uiteraard mooi meegenomen. Temeer daar Vanparijs er ook aan herinnerde dat op de Wase campussen (bijna) alle infrastructuur aanwezig is om de behandeling van borstkanker volledig in het Waasland te houden. "Belangrijk," zei Vanparijs, "want de verkeersproblemen nemen alsmaar toe. De Schelde vormt voor veel patiënten steeds meer een natuurlijke barrière om zich in Antwerpen te laten behandelen."

Sfeerbeeld

Met het filmpje streeft de borstkliniek naar een grotere bekendheid bij een breed publiek. De achterliggende boodschap is dat patiënten vertrouwen kunnen hebben in de behandeling. "De opname schept een sfeerbeeld en vormt een eerste introductie," aldus dokter Vanparijs.

Namens de sponsorende Rotary Sint-Gillis - Stekene Camasiacum voegde dokter Chris Jadoul eraan toe dat het filmpje de nodige ruimte creëert om het gesprek met de patiënt op gang te trekken.

Tot slot stelde Stefan Van den Brouck, algemeen directeur AZ Nikolaas met trots vast dat de borstkliniek 'topzorg met een warm hart aflevert'. "Niet toevallig verkoos de Huisartsenkoepel van het Waasland dokter Philippe Vanparijs tot specialist van het jaar", zei hij nog.

Gisteren maandag stelde AZ Nikolaas -een ziekenhuis dat verspreid over campussen in Sint-Niklaas, Temse, Hamme, Beveren en Sint-Gillis-Waas 810 bedden telt- de opname voor. Bij die gelegenheid wees dokter Philip Vanparijs, coördinator van de borstkliniek, er onder andere op dat er nog steeds een gebrek aan visibiliteit en interactie met de patiënten is over borstkanker. Het filmpje wil die lacune opvullen. Vanparijs maakte van de gelegenheid gebruik om de eigen borstkliniek in de kijker te plaatsen. "Kwaliteitscontrole met betrekking tot borstkanker is zeer streng. Kwaliteit en outcome worden bijvoorbeeld gemeten in het Vlaams Indicatorenproject (https://www.zorgkwaliteit.be/). Vergeleken met de grotere centra scoort het AZ Nikolaas daarin zeer goed".Dat is uiteraard mooi meegenomen. Temeer daar Vanparijs er ook aan herinnerde dat op de Wase campussen (bijna) alle infrastructuur aanwezig is om de behandeling van borstkanker volledig in het Waasland te houden. "Belangrijk," zei Vanparijs, "want de verkeersproblemen nemen alsmaar toe. De Schelde vormt voor veel patiënten steeds meer een natuurlijke barrière om zich in Antwerpen te laten behandelen."Met het filmpje streeft de borstkliniek naar een grotere bekendheid bij een breed publiek. De achterliggende boodschap is dat patiënten vertrouwen kunnen hebben in de behandeling. "De opname schept een sfeerbeeld en vormt een eerste introductie," aldus dokter Vanparijs.Namens de sponsorende Rotary Sint-Gillis - Stekene Camasiacum voegde dokter Chris Jadoul eraan toe dat het filmpje de nodige ruimte creëert om het gesprek met de patiënt op gang te trekken.Tot slot stelde Stefan Van den Brouck, algemeen directeur AZ Nikolaas met trots vast dat de borstkliniek 'topzorg met een warm hart aflevert'. "Niet toevallig verkoos de Huisartsenkoepel van het Waasland dokter Philippe Vanparijs tot specialist van het jaar", zei hij nog.