Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis en zijn team willen het mogelijk maken om burn-out sneller op te sporen. "De test moet ook een duidelijk verschil tonen tussen een depressie en een burn-out, waardoor we de patiënt onmiddellijk de juiste behandeling kunnen geven. De artsen zullen in het bloed ook kunnen zien of iemand klaar is om weer aan de slag te gaan."

Godderis zou op zoek zijn naar 120 proefpersonen om de test op punt te zetten. Concreet wil het onderzoek "stressgenen" opsporen en in beeld brengen hoe ze door stress veranderen. Dat moet het mogelijk maken burn-out objectief vast te stellen en op te volgen. "Burn-out blijft dan niet langer een vaag omschreven aandoening, maar kan als een ziekte worden erkend."

Vandaag wordt burn-out vastgesteld op basis van een vragenlijst en ziektekens.

Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis en zijn team willen het mogelijk maken om burn-out sneller op te sporen. "De test moet ook een duidelijk verschil tonen tussen een depressie en een burn-out, waardoor we de patiënt onmiddellijk de juiste behandeling kunnen geven. De artsen zullen in het bloed ook kunnen zien of iemand klaar is om weer aan de slag te gaan."Godderis zou op zoek zijn naar 120 proefpersonen om de test op punt te zetten. Concreet wil het onderzoek "stressgenen" opsporen en in beeld brengen hoe ze door stress veranderen. Dat moet het mogelijk maken burn-out objectief vast te stellen en op te volgen. "Burn-out blijft dan niet langer een vaag omschreven aandoening, maar kan als een ziekte worden erkend." Vandaag wordt burn-out vastgesteld op basis van een vragenlijst en ziektekens.