Bij natuurrampen is het immers vaak zo dat ambulances of andere medische transportmiddelen, door de schade op het terrein maar tot een zeker punt kunnen rijden. De resterende afstand tot bij het slachtoffer moeten hulpverleners dan te voet afleggen. De 'Elevate' zou de hulpverlener en eventueel medische apparatuur tot vlak bij het slachtoffer kunnen brengen.

Het toestel kan een 1,5 meter hoge muur beklimmen en een kloof van 1,5 meter overbruggen. Het kan zijn wielen ook 'intrekken' waardoor het verder kan rijden als een normale auto.

Of en wanneer het ontwerp er écht komt, is nog onbekend. Het exemplaar in de VS was slechts een prototype van de 'benenwagen'.

Bij natuurrampen is het immers vaak zo dat ambulances of andere medische transportmiddelen, door de schade op het terrein maar tot een zeker punt kunnen rijden. De resterende afstand tot bij het slachtoffer moeten hulpverleners dan te voet afleggen. De 'Elevate' zou de hulpverlener en eventueel medische apparatuur tot vlak bij het slachtoffer kunnen brengen. Het toestel kan een 1,5 meter hoge muur beklimmen en een kloof van 1,5 meter overbruggen. Het kan zijn wielen ook 'intrekken' waardoor het verder kan rijden als een normale auto.Of en wanneer het ontwerp er écht komt, is nog onbekend. Het exemplaar in de VS was slechts een prototype van de 'benenwagen'.