"De patiënten willen allemaal eenpersoonskamers, maar dat gaat niet. Wij hebben door studenten van de technische universiteit een belevingsonderzoek laten doen en privacy stond bij patiënten en medewerkers hoog bovenaan het wensenlijstje", aldus initiatiefnemer Nicole Plum, projectleider in het UMC Utrecht Cancer Center.

Nierpatiënt Anja van Heuvelen beaamt dat. Na afloop van een operatie, vertelde ze aan het ziekenhuis: "Tijdens al die verplaatsingen door het ziekenhuis voelde ik me behoorlijk opgelaten. Het lijkt alsof iedereen je aan zit te staren, terwijl ik op zo'n moment juist heel erg behoefte had aan privacy."

De bedhoodie is bedacht in samenspraak met patiënten, wetenschappers van de TU Delft en zorgverleners van verschillende ziekenhuizen. Nicole Plum: "Een dergelijk concept bestaat op dit moment nog niet in de zorg. Dit zou een primeur zijn voor het UMC Utrecht."

Op dit moment wordt geld ingezameld voor de eerste tien prototypes van de bedhoodie, die vervolgens getest worden in het UMC Utrecht. De totale kosten voor deze fase worden geschat op ruim 25.000 euro.

"De patiënten willen allemaal eenpersoonskamers, maar dat gaat niet. Wij hebben door studenten van de technische universiteit een belevingsonderzoek laten doen en privacy stond bij patiënten en medewerkers hoog bovenaan het wensenlijstje", aldus initiatiefnemer Nicole Plum, projectleider in het UMC Utrecht Cancer Center.Nierpatiënt Anja van Heuvelen beaamt dat. Na afloop van een operatie, vertelde ze aan het ziekenhuis: "Tijdens al die verplaatsingen door het ziekenhuis voelde ik me behoorlijk opgelaten. Het lijkt alsof iedereen je aan zit te staren, terwijl ik op zo'n moment juist heel erg behoefte had aan privacy."De bedhoodie is bedacht in samenspraak met patiënten, wetenschappers van de TU Delft en zorgverleners van verschillende ziekenhuizen. Nicole Plum: "Een dergelijk concept bestaat op dit moment nog niet in de zorg. Dit zou een primeur zijn voor het UMC Utrecht."Op dit moment wordt geld ingezameld voor de eerste tien prototypes van de bedhoodie, die vervolgens getest worden in het UMC Utrecht. De totale kosten voor deze fase worden geschat op ruim 25.000 euro.