In het jaar des heren 1979 rolde de eerste Artsenkrant van de persen. De stichters vertrokken 42 jaar geleden vanuit een duidelijke visie. Het nieuwe blad zou medisch nieuws brengen, actualiteit uit de gezondheidszorg, beroepsnieuws én cultuur. Artikels gesneden op maat van artsen.

Van bij de start opteerden de oprichters voor een 'artsengemeenschap': wie aan een van ons raakt, raakt ons allemaal. In die prille beginjaren viel dat zelfs letterlijk te nemen. Artsenkrant publiceerde de foto van een misdadiger die Brusselse artsen molesteerde. Dankzij die publicatie werd de man herkend en ingerekend. Case closed.

Het was het begin van een lange traditie van baanbrekende artikels en initiatieven. Of het nu gaat over spraakmakende enquêtes zoals 'Wie bent u, dokter?', 'Middelenverslaving en burn-out' of het opstellen van een 'Top 100 van de Medische Macht', telkens verlegden we grenzen.

Voor het eerst publiceert een medisch blad in België geaccrediteerde artikels

Een kleine tien jaar geleden ging de Artsenkrant-club nog een gedurfde stap verder. De artsengemeenschap van het prille begin is de community van nu. Tastbaarder dan ooit. Lidmaatschap van de club garandeert de lezer een wekelijkse papieren krant, geeft ongelimiteerd toegang tot de website - met inbegrip van een jarenlang zorgvuldig opgebouwd archief -, tot nieuwsbrieven, een app op de smartphone én de mogelijkheid om waardevolle prijzen te winnen.

Die ingeslagen weg diepen we nu uit. Eduthon - education is a marathon - staat garant voor levenslang leren. Voor het eerst publiceert een medisch blad in België geaccrediteerde artikels (zie blz. 16-17 van AK2675). Accreditering gaat immers elke arts aan.

En zo komen we, het gedachtengoed van de oprichters indachtig, met de Artsenkrant-community andermaal op voor uw belangen. Via Eduthon kan u snel en efficiënt accrediteringspunten behalen. Baanbrekend.

In het jaar des heren 1979 rolde de eerste Artsenkrant van de persen. De stichters vertrokken 42 jaar geleden vanuit een duidelijke visie. Het nieuwe blad zou medisch nieuws brengen, actualiteit uit de gezondheidszorg, beroepsnieuws én cultuur. Artikels gesneden op maat van artsen. Van bij de start opteerden de oprichters voor een 'artsengemeenschap': wie aan een van ons raakt, raakt ons allemaal. In die prille beginjaren viel dat zelfs letterlijk te nemen. Artsenkrant publiceerde de foto van een misdadiger die Brusselse artsen molesteerde. Dankzij die publicatie werd de man herkend en ingerekend. Case closed. Het was het begin van een lange traditie van baanbrekende artikels en initiatieven. Of het nu gaat over spraakmakende enquêtes zoals 'Wie bent u, dokter?', 'Middelenverslaving en burn-out' of het opstellen van een 'Top 100 van de Medische Macht', telkens verlegden we grenzen.Een kleine tien jaar geleden ging de Artsenkrant-club nog een gedurfde stap verder. De artsengemeenschap van het prille begin is de community van nu. Tastbaarder dan ooit. Lidmaatschap van de club garandeert de lezer een wekelijkse papieren krant, geeft ongelimiteerd toegang tot de website - met inbegrip van een jarenlang zorgvuldig opgebouwd archief -, tot nieuwsbrieven, een app op de smartphone én de mogelijkheid om waardevolle prijzen te winnen. Die ingeslagen weg diepen we nu uit. Eduthon - education is a marathon - staat garant voor levenslang leren. Voor het eerst publiceert een medisch blad in België geaccrediteerde artikels (zie blz. 16-17 van AK2675). Accreditering gaat immers elke arts aan. En zo komen we, het gedachtengoed van de oprichters indachtig, met de Artsenkrant-community andermaal op voor uw belangen. Via Eduthon kan u snel en efficiënt accrediteringspunten behalen. Baanbrekend.