AZ Damiaan
© AZ Damiaan

Een escape game is een spel waarbij je met vrienden of collega's in een kamer wordt opgesloten. Om te kunnen 'ontsnappen', moeten de deelnemers raadsels of puzzels oplossen.

In de escape room van AZ Damiaan moeten de teams - zorgverleners, directie of studenten - aantonen dat ze kennis hebben van patiëntveiligheid. De deelnemers krijgen in de week van 13 november opdrachten die te maken hebben met reanimeren, handhygiëne, evacuatie...

Het is al het derde jaar op rij dat AZ Damiaan een actie op poten zet ter gelegenheid van de Week van de Patiëntveiligheid. Het eerste jaar bouwde het ziekenhuis een glazen huis - een nagebouwde patiëntenkamer in een glazen container -, vorig jaar hield het een reanimatiemarathon.

Een escape game is een spel waarbij je met vrienden of collega's in een kamer wordt opgesloten. Om te kunnen 'ontsnappen', moeten de deelnemers raadsels of puzzels oplossen.In de escape room van AZ Damiaan moeten de teams - zorgverleners, directie of studenten - aantonen dat ze kennis hebben van patiëntveiligheid. De deelnemers krijgen in de week van 13 november opdrachten die te maken hebben met reanimeren, handhygiëne, evacuatie...Het is al het derde jaar op rij dat AZ Damiaan een actie op poten zet ter gelegenheid van de Week van de Patiëntveiligheid. Het eerste jaar bouwde het ziekenhuis een glazen huis - een nagebouwde patiëntenkamer in een glazen container -, vorig jaar hield het een reanimatiemarathon.