Artsenkrant en het Verbond der Belgische Specialisten (VBS) organiseren in 2017 voor het eerst de award 'De Specialist van het jaar'. Een logische pendant voor de al langer bestaande 'Prijs van de jonge huisarts'. De nieuwe onderscheiding bekroont een specialist die uitblinkt in belangrijke vaardigheden zoals communicatie met patiënten en collega's, leadership, engagement enz.

Tijdens de eerste jaarhelft schoven de beroepsverenigingen aangesloten bij het VBS hun kandidaten naar voren. Een jury met prominenten uit de gezondheidszorg - onder anderen de topambtenaren Jo De Cock en Pedro Facon en gerenommeerde academici als prof. Renaat Peleman (UGent) en prof. em. Alain Dewever (ULB) - nomineerden vervolgens op basis van objectieve criteria vijf Nederlands- en vijf Franstalige specialisten. Artsenkrant stelt nu vijf weken lang de vijf Nederlandstalige genomineerden voor. Vervolgens hebt u tot 17 november de kans om te stemmen op de specialist van uw keuze. Wie de meeste stemmen haalt, wint. Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) reikt de prijs uit op zaterdag 18 november.

Die zaterdagvoormiddag organiseren Artsenkrant en het VBS ook een interessant symposium. Enerzijds gaat het over ziekenhuishygiëne. Hieraan verlenen onder andere professor Herman Goossens (UZ Antwerpen, BAPCOC), professor Anne Simon (UCL) en dokter Georges Mascart (CHU Brugman) hun medewerking. Anderzijds belicht Dominiek Delobel, expert Van Breda Advisory, na de pauze een actueel fiscaal thema: "van incorporatie van reserves... tot kapitaalvermindering".

Sponsors van de 'De Specialist van het jaar' zijn Bank van Breda en voor de Nederlandstalige prijs het Rode Kruis Vlaanderen.

Inschrijven voor het symposium: www.artsenkrant.com

Artsenkrant en het Verbond der Belgische Specialisten (VBS) organiseren in 2017 voor het eerst de award 'De Specialist van het jaar'. Een logische pendant voor de al langer bestaande 'Prijs van de jonge huisarts'. De nieuwe onderscheiding bekroont een specialist die uitblinkt in belangrijke vaardigheden zoals communicatie met patiënten en collega's, leadership, engagement enz.Tijdens de eerste jaarhelft schoven de beroepsverenigingen aangesloten bij het VBS hun kandidaten naar voren. Een jury met prominenten uit de gezondheidszorg - onder anderen de topambtenaren Jo De Cock en Pedro Facon en gerenommeerde academici als prof. Renaat Peleman (UGent) en prof. em. Alain Dewever (ULB) - nomineerden vervolgens op basis van objectieve criteria vijf Nederlands- en vijf Franstalige specialisten. Artsenkrant stelt nu vijf weken lang de vijf Nederlandstalige genomineerden voor. Vervolgens hebt u tot 17 november de kans om te stemmen op de specialist van uw keuze. Wie de meeste stemmen haalt, wint. Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) reikt de prijs uit op zaterdag 18 november.Die zaterdagvoormiddag organiseren Artsenkrant en het VBS ook een interessant symposium. Enerzijds gaat het over ziekenhuishygiëne. Hieraan verlenen onder andere professor Herman Goossens (UZ Antwerpen, BAPCOC), professor Anne Simon (UCL) en dokter Georges Mascart (CHU Brugman) hun medewerking. Anderzijds belicht Dominiek Delobel, expert Van Breda Advisory, na de pauze een actueel fiscaal thema: "van incorporatie van reserves... tot kapitaalvermindering".Sponsors van de 'De Specialist van het jaar' zijn Bank van Breda en voor de Nederlandstalige prijs het Rode Kruis Vlaanderen.