Babinski, de vereniging voor en door Vlaamse assistenten neurologie, organiseerde in het najaar van 2018 haar eerste 'Nacht van de Neurologie', een benefietevent ten voordele van de neurologische patiënt. De opbrengst, in totaal liefst 7.650 euro, gaat naar twee vzw's: Huis Perrekes en Gewoon Leven.

'Huis Perrekes' is actief in Geel en legt de nadruk op een menswaardig verblijf van de bewoners in hun niet-alledaags woonzorgcentrum. 'Gewoon Leven' is gebaseerd in Aalst en organiseert meerdere keren per maand activiteiten voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers. Beide vzw's leggen de nadruk op de dagdagelijkse activiteiten voortzetten en menswaardigheid in de ziekte behouden. Zo wordt er samen confituur gemaakt, gewandeld en veel steun aan elkaar geboden.

Dankzij de schenking van de assistenten neurologie zal Huis Perrekes een bakker kunnen betalen die wekelijks brood bakt met de bewoners. 'Gewoon Leven' plant verder workshops te organiseren voor patiënten en hun familie.

Babinski, de vereniging voor en door Vlaamse assistenten neurologie, organiseerde in het najaar van 2018 haar eerste 'Nacht van de Neurologie', een benefietevent ten voordele van de neurologische patiënt. De opbrengst, in totaal liefst 7.650 euro, gaat naar twee vzw's: Huis Perrekes en Gewoon Leven. 'Huis Perrekes' is actief in Geel en legt de nadruk op een menswaardig verblijf van de bewoners in hun niet-alledaags woonzorgcentrum. 'Gewoon Leven' is gebaseerd in Aalst en organiseert meerdere keren per maand activiteiten voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers. Beide vzw's leggen de nadruk op de dagdagelijkse activiteiten voortzetten en menswaardigheid in de ziekte behouden. Zo wordt er samen confituur gemaakt, gewandeld en veel steun aan elkaar geboden. Dankzij de schenking van de assistenten neurologie zal Huis Perrekes een bakker kunnen betalen die wekelijks brood bakt met de bewoners. 'Gewoon Leven' plant verder workshops te organiseren voor patiënten en hun familie.