Naar jaarlijkse gewoonte organiseert ASGB een infoavond (20u-22u) voor de startende arts. Deze is toegespitst op specialisten in opleiding.

Elke assistent kampt in de aanloop en bij de opstart van zijn loopbaan als erkend specialist met dezelfde vragen, sommige daarvan van algemene aard, andere meer specifiek.

Sprekers als dr. Thomas Gevaert (voorzitter specialistenvleugel ASGB), dr. Robert Rutsaert (bestuurslid ASGB), Michel Wijns (jurist ASGB) en Rita Cuypers (expert in begeleiding en bemiddeling van associaties) zullen een antwoord proberen te bieden op de volgende vragen:

-De overgang van het sui generis- naar het zelfstandigenstatuut: waaraan kunt u zich verwachten?

- Uw praktijk onderbrengen in een vennootschap. Misschien nog niet direct, maar vanaf wanneer is dat te overwegen?

- U denkt eraan om toe te treden tot een associatie. Welke samenwerkingsvormen zijn er en wat zijn hun voor- en nadelen?

- Wie associatie zegt, zegt associatiecontract. Wat zijn de aandachtspunten bij het ondertekenen van zo'n contract?

- Niemand is vrij van (medische) fouten... en zelfs zonder fout kan er schade zijn. Wat moet u weten over beroepsaansprakelijkheid?

- Het ziekenhuislandschap is voortdurend in beweging. Hoe krijgt u inzicht in de verhouding met medische raden, beheerders, netwerken, enz.?

Deelname is gratis. Inschrijven is wel verplicht, via e-mail naar info@asgb.be met vermelding van naam, adres en Riziv-nummer (mogelijk tot 22 maart 2021).

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert ASGB een infoavond (20u-22u) voor de startende arts. Deze is toegespitst op specialisten in opleiding.Elke assistent kampt in de aanloop en bij de opstart van zijn loopbaan als erkend specialist met dezelfde vragen, sommige daarvan van algemene aard, andere meer specifiek. Sprekers als dr. Thomas Gevaert (voorzitter specialistenvleugel ASGB), dr. Robert Rutsaert (bestuurslid ASGB), Michel Wijns (jurist ASGB) en Rita Cuypers (expert in begeleiding en bemiddeling van associaties) zullen een antwoord proberen te bieden op de volgende vragen: -De overgang van het sui generis- naar het zelfstandigenstatuut: waaraan kunt u zich verwachten? - Uw praktijk onderbrengen in een vennootschap. Misschien nog niet direct, maar vanaf wanneer is dat te overwegen? - U denkt eraan om toe te treden tot een associatie. Welke samenwerkingsvormen zijn er en wat zijn hun voor- en nadelen? - Wie associatie zegt, zegt associatiecontract. Wat zijn de aandachtspunten bij het ondertekenen van zo'n contract? - Niemand is vrij van (medische) fouten... en zelfs zonder fout kan er schade zijn. Wat moet u weten over beroepsaansprakelijkheid? - Het ziekenhuislandschap is voortdurend in beweging. Hoe krijgt u inzicht in de verhouding met medische raden, beheerders, netwerken, enz.? Deelname is gratis. Inschrijven is wel verplicht, via e-mail naar info@asgb.be met vermelding van naam, adres en Riziv-nummer (mogelijk tot 22 maart 2021).