Op een gala-avond in het Brusselse Bozar werden gisteren in aanwezigheid van zo'n 200 genodigden de derde B2B Press & Communication Awards uitgereikt. Die bekronen de beste artikels, projecten en nieuwe realisaties in de Belgische vakpers en communicatiewereld.

Artsenkrant werd genomineerd in de categorie 'beste artikel' met de reportage over de ethische hack van het AZ Groeninge. Journaliste Emily Nazionale zocht daarin uit hoe het zit met de beveiliging van het computersysteem van het ziekenhuis. Voor alle duidelijkheid, het ging om een zogenaamde 'ethische' hack, uitgevoerd door The Security Factory, met medeweten van het ziekenhuis in kwestie.

De aanval vond begin augustus plaats, met de bedoeling in een dag tijd zoveel mogelijk toelatingen te verkrijgen in het interne netwerk van het ziekenhuis. Resultaat: een lijst met acht tekortkomingen, waaronder twee essentiële (zoals het beleid inzake wachtwoorden). De hele case werd gedetailleerd geanalyseerd in Artsenkrant. "Dat leidde uiteraard tot een debat, maar dat was net zoals het experiment positief en constructief", licht de jury toe. Die loofde verder de maatschappelijke relevantie van het artikel, en de originele opzet.

Op een gala-avond in het Brusselse Bozar werden gisteren in aanwezigheid van zo'n 200 genodigden de derde B2B Press & Communication Awards uitgereikt. Die bekronen de beste artikels, projecten en nieuwe realisaties in de Belgische vakpers en communicatiewereld. Artsenkrant werd genomineerd in de categorie 'beste artikel' met de reportage over de ethische hack van het AZ Groeninge. Journaliste Emily Nazionale zocht daarin uit hoe het zit met de beveiliging van het computersysteem van het ziekenhuis. Voor alle duidelijkheid, het ging om een zogenaamde 'ethische' hack, uitgevoerd door The Security Factory, met medeweten van het ziekenhuis in kwestie. De aanval vond begin augustus plaats, met de bedoeling in een dag tijd zoveel mogelijk toelatingen te verkrijgen in het interne netwerk van het ziekenhuis. Resultaat: een lijst met acht tekortkomingen, waaronder twee essentiële (zoals het beleid inzake wachtwoorden). De hele case werd gedetailleerd geanalyseerd in Artsenkrant. "Dat leidde uiteraard tot een debat, maar dat was net zoals het experiment positief en constructief", licht de jury toe. Die loofde verder de maatschappelijke relevantie van het artikel, en de originele opzet.