Voor de lijst analyseerde #BeHealth de activiteit van zo'n 1.400 twitteraars actief in de Belgische gezondheidszorg. Van artsen en verpleegkundigen tot ziekenhuizen en start-ups tot nieuwsmedia enz. Met de top 100 wil #BeHealth zorgprofessionals naar eigen zeggen een idee geven van wat er leeft op Twitter. Voor wie zelf actief is op dit populaire sociale medium, moet de ranking inzicht geven in hoe goed de eigen boodschappen verspreid worden.

"Met de negende plaats zijn we heel blij. Het bevestigt onze notoriteit", zegt Artsenkranthoofdredacteur Geert Verrijken. "Content blijft king. De informatiedrager is van ondergeschikt belang. Al heel lang is Artsenkrant veel meer dan een weekblad. Er is ook de elektronische nieuwsbrief, de website, de vernieuwde app voor iPad en iPhone... En uiteraard de sociale media."

Maggie De Block prijkt bovenaan de lijst, gevolgd door Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen en Luc Colemont (Stop Darmkanker). Luc De Clercq (GZA, Vas) sluit de top tien af.

Voor de lijst analyseerde #BeHealth de activiteit van zo'n 1.400 twitteraars actief in de Belgische gezondheidszorg. Van artsen en verpleegkundigen tot ziekenhuizen en start-ups tot nieuwsmedia enz. Met de top 100 wil #BeHealth zorgprofessionals naar eigen zeggen een idee geven van wat er leeft op Twitter. Voor wie zelf actief is op dit populaire sociale medium, moet de ranking inzicht geven in hoe goed de eigen boodschappen verspreid worden."Met de negende plaats zijn we heel blij. Het bevestigt onze notoriteit", zegt Artsenkranthoofdredacteur Geert Verrijken. "Content blijft king. De informatiedrager is van ondergeschikt belang. Al heel lang is Artsenkrant veel meer dan een weekblad. Er is ook de elektronische nieuwsbrief, de website, de vernieuwde app voor iPad en iPhone... En uiteraard de sociale media."Maggie De Block prijkt bovenaan de lijst, gevolgd door Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen en Luc Colemont (Stop Darmkanker). Luc De Clercq (GZA, Vas) sluit de top tien af.