"Artsen voor Duurzaamheid (AvD) is een jonge beweging van artsen en paramedici, die zich gegroepeerd hebben vanuit een gemeenschappelijk bezorgdheid voor zowel de gezondheid van hun individuele patiënten/cliënten als de gezondheidstoestand van de aarde. Dat onze eigen individuele gezondheid nauw samenhangt met hoe het momenteel gesteld is met onze planeet, is een verband dat doorgaans niet zo benadrukt wordt. Vanuit AvD willen wij mensen sensibiliseren en stimuleren tot duurzaam en respectvol gedrag, op zo'n manier dat het zowel onze eigen gezondheid als die van onze aarde ten goede komt", vertelt een van de initiatiefneemsters, de Schotense huisarts Rhaissa D'haene aan Artsenkrant.

Getty Images/iStock
© Getty Images/iStock

Om hun werking bekend (en mogelijk) te maken, organiseren Artsen voor Duurzaamheid op zaterdag 22 september 2019 een benefietconcert in Schoten.

Voorts organiseren AvD op 26 november van dit jaar een lezing door Staf Henderickx, "Wat we vandaag eten, maakt ons ziek en is bezig onze planeet te verwoesten!, over de dringende noodzaak van een voedseltransitie voor onze eigen gezondheid en die van de planeet". Henderickx is huisarts en auteur van het boek Van Mammoet tot Big Mac.

  • Benefietconcert: muzikale verrassing met cello, klarinet, piano en zang door Saskia Van Dyck, Stefan Staes, Rhaissa D'haene, Nele Donné en Kathelijne Jordens. Zaterdag 22 september 2019 om 15u, Kerk O.L.V Koningin, Ruusbroeckplein, 2 in Schoten (deuren open vanaf 14u30). Vrije bijdrage.
  • Lezing door Staf Henderickx, "Wat we vandaag eten, maakt ons ziek en is bezig onze planeet te verwoesten!", over de dringende noodzaak van een voedseltransitie voor onze eigen gezondheid en die van de planeet. Dinsdag 26 november 2019 van 20 tot 22u (deuren open vanaf 19u30), Cafetaria WZC Verbert Verrijdt Verbertstraat, 25 in Schoten. Vrije bijdrage.

Meer info: www.artsenvoorduurzaamheid.be.

"Artsen voor Duurzaamheid (AvD) is een jonge beweging van artsen en paramedici, die zich gegroepeerd hebben vanuit een gemeenschappelijk bezorgdheid voor zowel de gezondheid van hun individuele patiënten/cliënten als de gezondheidstoestand van de aarde. Dat onze eigen individuele gezondheid nauw samenhangt met hoe het momenteel gesteld is met onze planeet, is een verband dat doorgaans niet zo benadrukt wordt. Vanuit AvD willen wij mensen sensibiliseren en stimuleren tot duurzaam en respectvol gedrag, op zo'n manier dat het zowel onze eigen gezondheid als die van onze aarde ten goede komt", vertelt een van de initiatiefneemsters, de Schotense huisarts Rhaissa D'haene aan Artsenkrant.Om hun werking bekend (en mogelijk) te maken, organiseren Artsen voor Duurzaamheid op zaterdag 22 september 2019 een benefietconcert in Schoten. Voorts organiseren AvD op 26 november van dit jaar een lezing door Staf Henderickx, "Wat we vandaag eten, maakt ons ziek en is bezig onze planeet te verwoesten!, over de dringende noodzaak van een voedseltransitie voor onze eigen gezondheid en die van de planeet". Henderickx is huisarts en auteur van het boek Van Mammoet tot Big Mac.