TADA is een organisatie die iedere zaterdag aanvullend onderwijs biedt aan honderden kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar uit Brusselse socio-economische aandachtswijken. Elke maand wordt ingezoomd op een andere beroepssector, waarbij praktijklessen worden aangeboden door professionals/vrijwilligers uit de sector. Bedoeling is de jongeren te inspireren en hun blik te verruimen.

In januari is het vak geneeskunde aan de beurt in de antenne Sint-Jans-Molenbeek. Tijdens 4 zaterdagen zetten we gemiddeld 4 à 5 medisch experts voor één klas van 30 leerlingen van 10 à 11 jaar. Elke gastdocent geeft een doe-atelier waarin de TADA-kids kunnen kennismaken met het beroep in kwestie. De gastdocenten hebben ook verschillende profielen zodat een beeld wordt gegeven van de verschillende richtingen die je uit kunt in die specifieke sector. Daarom zoekt TADA nu zowel huisartsen, specialisten als verpleegkundigen, administratief gezondheidspersoneel, ambulanciers,...

Gezocht: ziekenhuis in Brussel

Op zaterdag 13 januari 2018 organiseert TADA een dag ter introductie van het vak. De kinderen leren over gezondheid, het menselijk lichaam et cetera. Op zaterdag 20 januari wordt ingegaan op het beroep van huisarts. Op zaterdag 27 januari worden verschillende specialisaties onder de loep genomen. Op 3 februari ten slotte gaan de kinderen op bezoek in het ziekenhuis: hiervoor wordt overigens nog een ziekenhuis in Brussel gezocht.

Het overgrote deel van de voorbereiding gebeurt door het TADA-personeel zelf. De ateliers van vorig jaar worden daarbij gehanteerd als leidraad, maar de invulling dit jaar zal afhangen van de nieuwe gastdocenten. Zo wordt steeds een voorbereidende brainstormsessie georganiseerd waarbij het programma van vorig jaar bekeken wordt en aangepast naargelang het profiel van de gastdocenten. De bedoeling is dat de gastdocent in kwestie zich comfortabel voelt bij het onderwerp van het atelier.

Voor deze zaterdagen zoekt TADA dus nog een aantal professionals, met of zonder ervaring met kinderen. De lessen gaan door in basisschool De Knipoog in Molenbeek. De gastdocenten worden verwacht om 10u en de sessie eindigt om 14u45. In zo'n atelier zitten een zevental kinderen. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem waarbij elk atelier een half uur zal duren.

Interesse? Neem contact op met Hannah Leyns via hannah@toekomstatelierdelavenir.com. U leest méér over TADA op de website en facebookpagina.

TADA is een organisatie die iedere zaterdag aanvullend onderwijs biedt aan honderden kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar uit Brusselse socio-economische aandachtswijken. Elke maand wordt ingezoomd op een andere beroepssector, waarbij praktijklessen worden aangeboden door professionals/vrijwilligers uit de sector. Bedoeling is de jongeren te inspireren en hun blik te verruimen. In januari is het vak geneeskunde aan de beurt in de antenne Sint-Jans-Molenbeek. Tijdens 4 zaterdagen zetten we gemiddeld 4 à 5 medisch experts voor één klas van 30 leerlingen van 10 à 11 jaar. Elke gastdocent geeft een doe-atelier waarin de TADA-kids kunnen kennismaken met het beroep in kwestie. De gastdocenten hebben ook verschillende profielen zodat een beeld wordt gegeven van de verschillende richtingen die je uit kunt in die specifieke sector. Daarom zoekt TADA nu zowel huisartsen, specialisten als verpleegkundigen, administratief gezondheidspersoneel, ambulanciers,... Gezocht: ziekenhuis in BrusselOp zaterdag 13 januari 2018 organiseert TADA een dag ter introductie van het vak. De kinderen leren over gezondheid, het menselijk lichaam et cetera. Op zaterdag 20 januari wordt ingegaan op het beroep van huisarts. Op zaterdag 27 januari worden verschillende specialisaties onder de loep genomen. Op 3 februari ten slotte gaan de kinderen op bezoek in het ziekenhuis: hiervoor wordt overigens nog een ziekenhuis in Brussel gezocht. Het overgrote deel van de voorbereiding gebeurt door het TADA-personeel zelf. De ateliers van vorig jaar worden daarbij gehanteerd als leidraad, maar de invulling dit jaar zal afhangen van de nieuwe gastdocenten. Zo wordt steeds een voorbereidende brainstormsessie georganiseerd waarbij het programma van vorig jaar bekeken wordt en aangepast naargelang het profiel van de gastdocenten. De bedoeling is dat de gastdocent in kwestie zich comfortabel voelt bij het onderwerp van het atelier. Voor deze zaterdagen zoekt TADA dus nog een aantal professionals, met of zonder ervaring met kinderen. De lessen gaan door in basisschool De Knipoog in Molenbeek. De gastdocenten worden verwacht om 10u en de sessie eindigt om 14u45. In zo'n atelier zitten een zevental kinderen. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem waarbij elk atelier een half uur zal duren. Interesse? Neem contact op met Hannah Leyns via hannah@toekomstatelierdelavenir.com. U leest méér over TADA op de website en facebookpagina.