Arts in Nood is een vertrouwensplatform voor artsen (in opleiding) met psychologische gezondheidsproblemen. Beide organisaties werken onafhankelijk van elkaar maar werken op het veld wel samen.

In 2013 startte dr. Michel Bafort, toenmalig voorzitter van de Orde der artsen in Oost-Vlaanderen, een pilootproject voor collega's die kampten met een burn-out of andere psychische problemen. Bedoeling: hen professionele, laagdrempelige en - zeer belangrijk - discrete hulp aanbieden. In november 2016 rolde de Orde der artsen het project nationaal uit (zie ook Artsenkrant nr. 2588 van 24 mei 2019, 'Arts in Nood wil meer wegen op het beleid').

Hoe contact opnemen met Arts in Nood?

De artsen of iemand uit hun omgeving kunnen telefonisch of via het invulformulier contact opnemen met de coördinator van het platform Arts in Nood. Bij psychische problemen worden ze verwezen naar een van de intussen 60 vertrouwensartsen in het project, verspreid over heel België.

Meer informatie Arts in Nood vindt u hier: artsinnood.be

Arts in Nood is een vertrouwensplatform voor artsen (in opleiding) met psychologische gezondheidsproblemen. Beide organisaties werken onafhankelijk van elkaar maar werken op het veld wel samen.In 2013 startte dr. Michel Bafort, toenmalig voorzitter van de Orde der artsen in Oost-Vlaanderen, een pilootproject voor collega's die kampten met een burn-out of andere psychische problemen. Bedoeling: hen professionele, laagdrempelige en - zeer belangrijk - discrete hulp aanbieden. In november 2016 rolde de Orde der artsen het project nationaal uit (zie ook Artsenkrant nr. 2588 van 24 mei 2019, 'Arts in Nood wil meer wegen op het beleid').Hoe contact opnemen met Arts in Nood?De artsen of iemand uit hun omgeving kunnen telefonisch of via het invulformulier contact opnemen met de coördinator van het platform Arts in Nood. Bij psychische problemen worden ze verwezen naar een van de intussen 60 vertrouwensartsen in het project, verspreid over heel België.