Het gaat om data van de dienst Apple Health Records. Gebruikers van een iPhone kunnen op deze manier de medische gegevens van meer dan 500 (Amerikaanse) ziekenhuizen en zorgorganisaties bekijken en opslaan. Het gaat daarbij om gegevens als diagnoses, allergieën, labuitslagen en medicatieoverzichten.

Apple stelt deze data nu beschikbaar aan de ontwikkelaars van health-apps - dat is, als de consument hier toestemming voor geeft. "Op die manier laten we ontwikkelaars toe hun apps nog meer te ontwikkelen op maat van de individuele gebruiker", aldus het bedrijf.

Apple
© Apple

Gebruikt Apple de gegevens zelf? "De data worden direct naar de desbetreffende app gestuurd. Niet eerst langs een server van Apple", aldus de techgigant.

Verder noemt Apple een aantal voorbeelden van apps die gebruik zouden kunnen maken van de gegevens van Apple Health Records. Zo zou een diabetesapp de labresultaten kunnen importeren uit Health Records, alsook dieet- en bewegingsinformatie uit de bestaande iOS HealthKit. Op die manier krijgt de gebruiker gepersonaliseerd advies om 'on track' te blijven.

Een app voor gezonde voeding zou gebruikers een dieet op maat kunnen voorschrijven gebaseerd op hun hoge bloeddruk- of cholesteroluitslagen.

Het gaat om data van de dienst Apple Health Records. Gebruikers van een iPhone kunnen op deze manier de medische gegevens van meer dan 500 (Amerikaanse) ziekenhuizen en zorgorganisaties bekijken en opslaan. Het gaat daarbij om gegevens als diagnoses, allergieën, labuitslagen en medicatieoverzichten.Apple stelt deze data nu beschikbaar aan de ontwikkelaars van health-apps - dat is, als de consument hier toestemming voor geeft. "Op die manier laten we ontwikkelaars toe hun apps nog meer te ontwikkelen op maat van de individuele gebruiker", aldus het bedrijf. Gebruikt Apple de gegevens zelf? "De data worden direct naar de desbetreffende app gestuurd. Niet eerst langs een server van Apple", aldus de techgigant.Verder noemt Apple een aantal voorbeelden van apps die gebruik zouden kunnen maken van de gegevens van Apple Health Records. Zo zou een diabetesapp de labresultaten kunnen importeren uit Health Records, alsook dieet- en bewegingsinformatie uit de bestaande iOS HealthKit. Op die manier krijgt de gebruiker gepersonaliseerd advies om 'on track' te blijven.Een app voor gezonde voeding zou gebruikers een dieet op maat kunnen voorschrijven gebaseerd op hun hoge bloeddruk- of cholesteroluitslagen.