De groep klaagt Donald Trump en twee communicatieprofessionals van het Witte Huis aan voor het schenden van hun grondwettelijk rechten, meer bepaald van het recht op vrije meningsuiting.

Volgens hen vormt de account @realdonaldtrump "een publiek forum van, naar en over de president".

"Via Twitter had ik het gevoel dat ik gehoord werd, dat mijn stem ertoe deed ook al ben ik geen politicus of celebrity", zegt Eugene Gu, een chirurg uit Nashville en een van de aanklagers. Hij reageerde op Trumps eigenaardige tweet "covfefe". Lees hier hoe de arts zelf zijn beweegredenen omschrijft.

De groep klaagt Donald Trump en twee communicatieprofessionals van het Witte Huis aan voor het schenden van hun grondwettelijk rechten, meer bepaald van het recht op vrije meningsuiting. Volgens hen vormt de account @realdonaldtrump "een publiek forum van, naar en over de president"."Via Twitter had ik het gevoel dat ik gehoord werd, dat mijn stem ertoe deed ook al ben ik geen politicus of celebrity", zegt Eugene Gu, een chirurg uit Nashville en een van de aanklagers. Hij reageerde op Trumps eigenaardige tweet "covfefe". Lees hier hoe de arts zelf zijn beweegredenen omschrijft.