De website www.checkjezelf.be is opgebouwd rond zes specifieke thema's: eenzaamheid, angst, stress, verlies, veerkracht en burn-out. Thema's die door de coronacrisis erg actueel zijn. Wie op de website snuistert, vindt er verdiepende informatie over elk van deze onderwerpen en tips van experten.

Zo praat psychiater Dirk De Wachter over eenzaamheid, rouwspecialist Manu Keirse over verlies, professor psychologie Bram Vervliet spreekt over angst en prof. dr. Elke Van Hoof gaat in op veerkracht, stress en burn-out.

Bekende en minder bekende Vlamingen delen er ook hun eigen ervaringen.

Checkjezelf.be is een vervolg op/uitbreiding van de Check jezelf-campagne die de Vlaamse overheid eerder dit jaar tijdens de lockdown lanceerde. De zes (summier becommentarieerde) tips om goed voor uzelf te zorgen ('Wees niet te streng voor uzelf'; 'Blijf niet bij de pakken zitten'; 'Houd afstand maar blijf sociaal verbonden'; 'Blijf positief'; 'Zet je in voor anderen'; 'Bouw rust in voor je geest') werden uitgebreid met bovenstaande informatie, gebundeld per thema.

Ook zijn er eenvoudige oefeningen toegevoegd om zelf mee aan de slag te gaan. In het thema 'Stress' word je bv. uitgenodigd om de vijfvingerrelaxatieoefening te doen, heldere lijstjes te maken voor moeilijke momenten (Van welke activiteiten heb je deugd?), een 'meet-je-stressniveautest' te doen, enz.

De website www.checkjezelf.be is opgebouwd rond zes specifieke thema's: eenzaamheid, angst, stress, verlies, veerkracht en burn-out. Thema's die door de coronacrisis erg actueel zijn. Wie op de website snuistert, vindt er verdiepende informatie over elk van deze onderwerpen en tips van experten.Zo praat psychiater Dirk De Wachter over eenzaamheid, rouwspecialist Manu Keirse over verlies, professor psychologie Bram Vervliet spreekt over angst en prof. dr. Elke Van Hoof gaat in op veerkracht, stress en burn-out.Bekende en minder bekende Vlamingen delen er ook hun eigen ervaringen. Checkjezelf.be is een vervolg op/uitbreiding van de Check jezelf-campagne die de Vlaamse overheid eerder dit jaar tijdens de lockdown lanceerde. De zes (summier becommentarieerde) tips om goed voor uzelf te zorgen ('Wees niet te streng voor uzelf'; 'Blijf niet bij de pakken zitten'; 'Houd afstand maar blijf sociaal verbonden'; 'Blijf positief'; 'Zet je in voor anderen'; 'Bouw rust in voor je geest') werden uitgebreid met bovenstaande informatie, gebundeld per thema.Ook zijn er eenvoudige oefeningen toegevoegd om zelf mee aan de slag te gaan. In het thema 'Stress' word je bv. uitgenodigd om de vijfvingerrelaxatieoefening te doen, heldere lijstjes te maken voor moeilijke momenten (Van welke activiteiten heb je deugd?), een 'meet-je-stressniveautest' te doen, enz.