Patiënten die wakker worden door de rammelende borden in de keuken een verdieping lager. Apothekers die kilometers in de benen hebben omdat ze van het ene gebouw naar het andere en van de ene verdieping naar de andere moeten hollen. Postpakketten die zowat overal kunnen toekomen. Met een centraal punt waar alle logistieke functies worden gebundeld, wordt alvast het logistieke leven een pak gemakkelijker.

In Artsenkrant van vrijdag 9 september kon u het eerste deel lezen van het interview met gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven professor Marc Decramer en met financieel directeur professor Katrien Kesteloot. In dit artikel staan beide professoren onder meer stil bij de motivatie van artsen om in een universitaire setting te werken, het financiële evenwicht van UZ Leuven enz.

"Morgen komt een tweede extern onderzoeksrapport uit over de malversaties van Paolo Macchiarini", zegt topdokter/NKO-chirurg Pierre Delaere van UZ Leuven (foto). "Dat zal wellicht het Karolinska Instituut op zijn grondvesten doen daveren. Mogelijk is er zelfs impact op het Nobelprijscomité. Uit een eerste extern rapport blijkt immers al dat Macchiarini zijn patiënten op schandalige manier heeft misleid. Met fatale gevolgen. Het Karolinska Hospital had Macchiarini nooit mogen aannemen, besluit het rapport."

Van 1 tot 7 september verblijft de voltallige redactie van Artsenkrant in UZ Leuven, campus Gasthuisberg. Een primeur, de pop-up redactie maakt voor het eerst een 'UZ Leuven special'. Die verschijnt in Artsenkrant van 9 september.

Een week lang maakt Artsenkrant een krant in en over het UZ Leuven. Tijdens ons verblijf lopen we elke dag enkele uurtjes mee op een bepaalde dienst. Vandaag is dat Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

Artsenkrant gaat vreemd. Vanaf vandaag en dit tot volgende week woensdag logeert de redactie in het UZ Leuven. Op de website www.artsenkrant.com mag u dagelijks een dagboek van de redactie verwachten. En ook de papieren editie van vrijdag 9 september is geschreven in en gaat over het grootste ziekenhuis van het land.