Artsenkrant is een krant voor artsen, maar evenzeer willen we een krant zijn voor de artsen van morgen. En wie weet beter welke content zij interessant vinden en wat zij verwachten van een medische krant, als de artsen van morgen zelf? Als vertegenwoordigers van de verschillende studentenorganisaties van de Vlaamse faculteiten geneeskunde achten we het VGSO uitermate goed geplaatst om die vragen in te vullen.

Naar aanleiding van een Europese richtlijn, bundelen de geneeskundestudenten van alle Vlaamse universiteiten begin 2007 de krachten en vragen ze de bevoegde ministers om de basisopleiding tot arts te verkorten van zeven naar zes jaar.

Op dat moment is België een van de enige landen van de EU waar de basisopleiding tot arts zeven jaar duurt. Duidelijk was dat een verkorting een grondige hervorming van het curriculum met zich mee zou brengen. Omdat die veranderingen verder gingen dan louter de faculteiten, ontstond de nood aan een overkoepelend Vlaams studentenoverleg.

(lees verder onder de video)

Over dit en nog vele andere dossiers heeft het VGSO zich de afgelopen tien jaar gebogen. "We hebben ons daarbij niet alleen beperkt tot thema's die relevant zijn voor studenten in de basisopleiding, maar we hebben ook aandacht besteed aan het sociaal statuut, de financiering van de specialistenopleidingen,... Veel studenten in de basisopleiding worden uiteindelijk huisartsen of assistenten", klinkt het.

Jens Tijtgat (voorzitter), Nicolas De Cleene (vicevoorzitter), Xavier Dumoulin (beheerder), Max De Preter (secretaris), Jonas Brouwers (voorzitter 2017-2018), Alicja Zarowska (vicevoorzitter 2017-2018), Cynthia D'Hondt (secretaris 2017-2018) en Matthias Claeys (voorzitter 2016-2017) draaiden een week mee op de redactie van Artsenkrant.

Het resultaat van al dat harde werk kan u in Artsenkrant van vrijdag 21 september lezen.

Benieuwd naar 'the making of'? Check artsenkrant.com en de Facebookpagina van het VGSO.

Artsenkrant is een krant voor artsen, maar evenzeer willen we een krant zijn voor de artsen van morgen. En wie weet beter welke content zij interessant vinden en wat zij verwachten van een medische krant, als de artsen van morgen zelf? Als vertegenwoordigers van de verschillende studentenorganisaties van de Vlaamse faculteiten geneeskunde achten we het VGSO uitermate goed geplaatst om die vragen in te vullen. Naar aanleiding van een Europese richtlijn, bundelen de geneeskundestudenten van alle Vlaamse universiteiten begin 2007 de krachten en vragen ze de bevoegde ministers om de basisopleiding tot arts te verkorten van zeven naar zes jaar.Op dat moment is België een van de enige landen van de EU waar de basisopleiding tot arts zeven jaar duurt. Duidelijk was dat een verkorting een grondige hervorming van het curriculum met zich mee zou brengen. Omdat die veranderingen verder gingen dan louter de faculteiten, ontstond de nood aan een overkoepelend Vlaams studentenoverleg.(lees verder onder de video)Over dit en nog vele andere dossiers heeft het VGSO zich de afgelopen tien jaar gebogen. "We hebben ons daarbij niet alleen beperkt tot thema's die relevant zijn voor studenten in de basisopleiding, maar we hebben ook aandacht besteed aan het sociaal statuut, de financiering van de specialistenopleidingen,... Veel studenten in de basisopleiding worden uiteindelijk huisartsen of assistenten", klinkt het.Jens Tijtgat (voorzitter), Nicolas De Cleene (vicevoorzitter), Xavier Dumoulin (beheerder), Max De Preter (secretaris), Jonas Brouwers (voorzitter 2017-2018), Alicja Zarowska (vicevoorzitter 2017-2018), Cynthia D'Hondt (secretaris 2017-2018) en Matthias Claeys (voorzitter 2016-2017) draaiden een week mee op de redactie van Artsenkrant. Het resultaat van al dat harde werk kan u in Artsenkrant van vrijdag 21 september lezen. Benieuwd naar 'the making of'? Check artsenkrant.com en de Facebookpagina van het VGSO.