Ongeveer maandelijks laat Artsenkrant in de reeks 'Kwetsbaarheid & Veerkracht' een arts aan het woord die vertelt over een moeilijke periode in zijn of haar leven. Hoe heeft de arts deze situatie (ziekte, burn-out, verlies...) ervaren? Wat heeft hij of zij eruit geleerd? Welke adviezen kunnen collega-artsen, al dan niet in een gelijkaardige situatie, helpen?

De bedoeling is om ervaringen te delen, en collega's te ondersteunen waar mogelijk.

Deze getuigenissen verschijnen na publicatie in Artsenkrant, ook op HealthSpace.be. Dat is het digitaal platform van Artsenkrant en Arts in Nood met getuigenissen, artikels, opinies over mentaal welzijn voor en door artsen.

Om een zo gevarieerd mogelijk aanbod van getuigenissen te brengen, en zoveel mogelijk Artsenkrant-lezers te bereiken, zoeken wij specifiek artsen die willen vertellen overeen ervaring met agressie in de praktijk.

Eind vorig jaar maakte de Orde der artsen gewag van een toename van het aantal meldingen over agressie in de praktijk. Te maken krijgen met agressie laat niemand onberoerd. Hoe vaak heeft u dit al meegemaakt? Hoe gaat u hier mee om? Is er een specifiek geval dat u is bijgebleven en waarom? Welke impact heeft dit op uw praktijkvoering en veiligheidsgevoel? En uw visie op arts-zijn in het algemeen? Enzovoort.

Ook artsen in opleiding mogen ons contacteren.

Wie bereid is om zijn of haar verhaal te vertellen en andere collega's te ondersteunen, mag redacteur emily.nazionale@roularta.be contacteren.

Ongeveer maandelijks laat Artsenkrant in de reeks 'Kwetsbaarheid & Veerkracht' een arts aan het woord die vertelt over een moeilijke periode in zijn of haar leven. Hoe heeft de arts deze situatie (ziekte, burn-out, verlies...) ervaren? Wat heeft hij of zij eruit geleerd? Welke adviezen kunnen collega-artsen, al dan niet in een gelijkaardige situatie, helpen?De bedoeling is om ervaringen te delen, en collega's te ondersteunen waar mogelijk.Deze getuigenissen verschijnen na publicatie in Artsenkrant, ook op HealthSpace.be. Dat is het digitaal platform van Artsenkrant en Arts in Nood met getuigenissen, artikels, opinies over mentaal welzijn voor en door artsen.Om een zo gevarieerd mogelijk aanbod van getuigenissen te brengen, en zoveel mogelijk Artsenkrant-lezers te bereiken, zoeken wij specifiek artsen die willen vertellen overeen ervaring met agressie in de praktijk.Eind vorig jaar maakte de Orde der artsen gewag van een toename van het aantal meldingen over agressie in de praktijk. Te maken krijgen met agressie laat niemand onberoerd. Hoe vaak heeft u dit al meegemaakt? Hoe gaat u hier mee om? Is er een specifiek geval dat u is bijgebleven en waarom? Welke impact heeft dit op uw praktijkvoering en veiligheidsgevoel? En uw visie op arts-zijn in het algemeen? Enzovoort. Ook artsen in opleiding mogen ons contacteren.