Dokter Ansoms (1941-2018) was hoofd- en beleidsarts van de afdeling verslavingszorg binnen het psychiatrische ziekenhuis Alexianen Tienen, tot aan zijn pensioen in 2008. Hij richtte er ook de adolescentenafdeling Pathways op -- het begrip 'pathways' verwijst naar het verslavingstraject, en ook naar de weg die jongeren met een drugprobleem moeten afleggen.

Tot 2006 was hij ook voorzitter van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen (VAD).

De psychiater stond bekend voor zijn workaholism en zijn passie voor het beroep. Door patiënten werd hij gewaardeerd voor zijn grote inlevingsvermogen in de problematiek.

In een interview met Geert Verrijken (Artsenkrant-hoofdredacteur, nvdr) uit 2011, vertelde een verslaafde arts die in behandeling was bij dr. Ansoms over de psychiater: "Hij kent de problematiek door en door en weet hoe verslaafden redeneren. Hij kijkt in ons hoofd en anticipeert op onze gedachten. Dokter Ansoms heeft ook een missie. Door alle 14 dagen een groep verslaafde artsen samen te brengen, heeft hij velen het leven gered. Belangeloos geeft hij lezingen voor allerlei betrokken instanties zoals de Anonieme Alcoholisten (AA). Bij mijn weten uniek in dit land."

Dokter Ansoms trad ook geregeld op in nieuwsmedia om duiding en uitleg te geven over verslaving en ontwenning. Zo heeft hij tal van interviews gegeven aan allerlei journalisten; hij kon het helder uitleggen, wars van vakjargon.

De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag 2 maart om 11 uur plaats in de O.-L.-Vrouw-ten-Poel kerk, aan de Grote Markt in Tienen.

Dokter Ansoms (1941-2018) was hoofd- en beleidsarts van de afdeling verslavingszorg binnen het psychiatrische ziekenhuis Alexianen Tienen, tot aan zijn pensioen in 2008. Hij richtte er ook de adolescentenafdeling Pathways op -- het begrip 'pathways' verwijst naar het verslavingstraject, en ook naar de weg die jongeren met een drugprobleem moeten afleggen.Tot 2006 was hij ook voorzitter van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen (VAD).De psychiater stond bekend voor zijn workaholism en zijn passie voor het beroep. Door patiënten werd hij gewaardeerd voor zijn grote inlevingsvermogen in de problematiek. In een interview met Geert Verrijken (Artsenkrant-hoofdredacteur, nvdr) uit 2011, vertelde een verslaafde arts die in behandeling was bij dr. Ansoms over de psychiater: "Hij kent de problematiek door en door en weet hoe verslaafden redeneren. Hij kijkt in ons hoofd en anticipeert op onze gedachten. Dokter Ansoms heeft ook een missie. Door alle 14 dagen een groep verslaafde artsen samen te brengen, heeft hij velen het leven gered. Belangeloos geeft hij lezingen voor allerlei betrokken instanties zoals de Anonieme Alcoholisten (AA). Bij mijn weten uniek in dit land." Dokter Ansoms trad ook geregeld op in nieuwsmedia om duiding en uitleg te geven over verslaving en ontwenning. Zo heeft hij tal van interviews gegeven aan allerlei journalisten; hij kon het helder uitleggen, wars van vakjargon.De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag 2 maart om 11 uur plaats in de O.-L.-Vrouw-ten-Poel kerk, aan de Grote Markt in Tienen.