Plots, minder dan een jaar voor de opstart, neemt minister De Block echter gas terug. Begrijpe wie begrijpen kan. Onze geneeskundeopleidingen staan hoog aangeschreven; dit kan men echter bezwaarlijk verkocht krijgen als een opwaardering van de huisartsgeneeskunde. En altijd opnieuw hebben politici de mond vol over het belang van een kwaliteitsvolle huisartsgeneeskunde en een sterke eerste lijn. Holle woorden, zo blijkt alweer.

Het inkorten van de huisartsenopleiding is een nieuw hoofdstuk in het grote blunderboek van de overheid

Waarom? De overheid kan 7,5 miljoen beknibbelen. Geld is belangrijk natuurlijk maar kwaliteit, waardering en erkenning zijn dat ook. Dit is een onwaarschijnlijk verkeerd signaal. De besparingen zijn bovendien peanuts vergeleken met het vele geld dat elders in de ziekteverzekering verbrast wordt. Onbegrijpelijk dat men zijn pijlen richt op de huisartsenopleiding. Het idee alleen al... We schrijven dit maar weer bij in het grote blunderboek. Daarin staat al het gebrek aan voorbereiding op de dubbele cohorte, het onvolkomen sociaal statuut voor artsen in opleiding enzoverder enzovoort.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Op bladzijde 29 steekt onze huistekenaar Kim de draak met het ministeriële voornemen om de opleiding in te korten. Een cartoon die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Plots, minder dan een jaar voor de opstart, neemt minister De Block echter gas terug. Begrijpe wie begrijpen kan. Onze geneeskundeopleidingen staan hoog aangeschreven; dit kan men echter bezwaarlijk verkocht krijgen als een opwaardering van de huisartsgeneeskunde. En altijd opnieuw hebben politici de mond vol over het belang van een kwaliteitsvolle huisartsgeneeskunde en een sterke eerste lijn. Holle woorden, zo blijkt alweer. Waarom? De overheid kan 7,5 miljoen beknibbelen. Geld is belangrijk natuurlijk maar kwaliteit, waardering en erkenning zijn dat ook. Dit is een onwaarschijnlijk verkeerd signaal. De besparingen zijn bovendien peanuts vergeleken met het vele geld dat elders in de ziekteverzekering verbrast wordt. Onbegrijpelijk dat men zijn pijlen richt op de huisartsenopleiding. Het idee alleen al... We schrijven dit maar weer bij in het grote blunderboek. Daarin staat al het gebrek aan voorbereiding op de dubbele cohorte, het onvolkomen sociaal statuut voor artsen in opleiding enzoverder enzovoort.Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Op bladzijde 29 steekt onze huistekenaar Kim de draak met het ministeriële voornemen om de opleiding in te korten. Een cartoon die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.