Ter gelegenheid van het tweede lustrum van Eigen Thuis Classics hebben de organisatoren een prachtig en zeer gevarieerd programma samengesteld voor 100 uur muzikaal genot. De muzikanten zijn studenten van de hogere graden van het Conservatorium van Brussel.

Belangrijk om weten: het is een benefietconcert. De volledige opbrengst van dit concert gaat naar Eigen Thuis: alle muzikanten en medewerkers nemen gratis deel. De formule is dezelfde als de voorbije jaren: gratis toegang, wel wordt een vrijwillige bijdrage voor Eigen Thuis gewaardeerd, zij kunnen het geld meer dan nuttig besteden, specifiek voor de aankoop van rolstoelen.

Internationale bezetting

Op het programma staan drie zangeressen, een strijkerskwartet, een saxofoonkwartet, pianisten en strijkers. Het aanbod staat garant voor een boeiende topavond met veel muzikale afwisseling en een programma van hoog niveau.

Vooreerst stellen we u drie sopranen voor: Caroline Cajot, die een gevarieerd liedrecital brengt, en Alice Wielant met enkele aria's uit haar uitgebreid operarepertoire, beiden op de piano begeleid door Thomas Van Caekenberghe, én last but not least het aankomend talent uit eigen streek, Sylvie Van Lierde, met aan de piano Tomasz Konieczny. De Poolse pianist is een oude bekende op Eigen Thuis Classics: de trouwe luisteraars weten dat hij het publiek ook zal vergasten op briljant solowerk.

Het tweede luik van het muzikale programma wordt gevuld door drie erg knappe ensembles. Vooreerst betreedt het Filia Ensemble de buhne, met Hy-Khang Dang, baritonsax (Luxemburg), Yuiko Ogawa, sopraansax (Japan) en uit eigen land Astrid Tison, tenorsax en Adèle Querinjean, altsax. Samen tasten ze de grenzen af tussen klassiek en jazz. Les Quatre Eléments brengt ons pre-klassieke muziek op historische instrumenten met een internationale samenstelling: Shiho Nishimura, cello (Japan), Louise Moreau, altviool (Frankrijk), Marie Toriu, viool (Japan) en Luis Corral, viool (Portugal). Het Trio Iatrebache ten slotte brengt muziek op de planken uit laat-classicisme/vroeg-romantiek in volgende bezetting: Katarzyna Hajduk, piano (Polen), Yescenia Fales, cello (Cuba) en uit eigen land Julie Van Buggenhout, viool.

Het concert is gratis. Bijdragen kunnen worden overgeschreven op rekening BE76 7350 3568 7395 of gedeponeerd in een box bij de ingang. Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest (enkel via overschrijving).

Plaats van het gebeuren: Eigen Thuis, Schildpadstraat 30, Grimbergen. Tickets voor het concert: https://www.eventbrite.be/e/eigen-thuis-classics-10-tickets-86045834407

Meer info over Eigen Thuis zelf: www.eigenthuis.be

Ter gelegenheid van het tweede lustrum van Eigen Thuis Classics hebben de organisatoren een prachtig en zeer gevarieerd programma samengesteld voor 100 uur muzikaal genot. De muzikanten zijn studenten van de hogere graden van het Conservatorium van Brussel.Belangrijk om weten: het is een benefietconcert. De volledige opbrengst van dit concert gaat naar Eigen Thuis: alle muzikanten en medewerkers nemen gratis deel. De formule is dezelfde als de voorbije jaren: gratis toegang, wel wordt een vrijwillige bijdrage voor Eigen Thuis gewaardeerd, zij kunnen het geld meer dan nuttig besteden, specifiek voor de aankoop van rolstoelen. Internationale bezettingOp het programma staan drie zangeressen, een strijkerskwartet, een saxofoonkwartet, pianisten en strijkers. Het aanbod staat garant voor een boeiende topavond met veel muzikale afwisseling en een programma van hoog niveau.Vooreerst stellen we u drie sopranen voor: Caroline Cajot, die een gevarieerd liedrecital brengt, en Alice Wielant met enkele aria's uit haar uitgebreid operarepertoire, beiden op de piano begeleid door Thomas Van Caekenberghe, én last but not least het aankomend talent uit eigen streek, Sylvie Van Lierde, met aan de piano Tomasz Konieczny. De Poolse pianist is een oude bekende op Eigen Thuis Classics: de trouwe luisteraars weten dat hij het publiek ook zal vergasten op briljant solowerk.Het tweede luik van het muzikale programma wordt gevuld door drie erg knappe ensembles. Vooreerst betreedt het Filia Ensemble de buhne, met Hy-Khang Dang, baritonsax (Luxemburg), Yuiko Ogawa, sopraansax (Japan) en uit eigen land Astrid Tison, tenorsax en Adèle Querinjean, altsax. Samen tasten ze de grenzen af tussen klassiek en jazz. Les Quatre Eléments brengt ons pre-klassieke muziek op historische instrumenten met een internationale samenstelling: Shiho Nishimura, cello (Japan), Louise Moreau, altviool (Frankrijk), Marie Toriu, viool (Japan) en Luis Corral, viool (Portugal). Het Trio Iatrebache ten slotte brengt muziek op de planken uit laat-classicisme/vroeg-romantiek in volgende bezetting: Katarzyna Hajduk, piano (Polen), Yescenia Fales, cello (Cuba) en uit eigen land Julie Van Buggenhout, viool.Het concert is gratis. Bijdragen kunnen worden overgeschreven op rekening BE76 7350 3568 7395 of gedeponeerd in een box bij de ingang. Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest (enkel via overschrijving).Plaats van het gebeuren: Eigen Thuis, Schildpadstraat 30, Grimbergen. Tickets voor het concert: https://www.eventbrite.be/e/eigen-thuis-classics-10-tickets-86045834407Meer info over Eigen Thuis zelf: www.eigenthuis.be