Het symposium Medische Wereld werd opgericht in 2013 door enkele gemotiveerde studenten en artsen van de VUB - UZ Brussel, lezen we op de nieuwe website van de organisatie.

Met huisartsen, artsen uit verschillende specialismen, studenten, paramedici, ... trekt het symposium een breed publiek aan. Het is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste medische congressen in België, met meer dan 1.200 deelnemers. Artsenkrant is mediapartner van dit event.

Het programma-aanbod werd dit jaar opnieuw uitgebreid. 's Ochtends kan u kiezen uit maar liefst vier thema's, verspreid over verschillende aula's (zoektocht naar geld, oorlogsgeneeskunde, updates in de wondzorg, patient vs. dokter empowerment). Voor specialisten is er ook een workshop over e-health. De huisartsen kunnen de workshop in de namiddag volgen.

Medische Wereld zou natuurlijk niet Medische Wereld zijn zonder het grote stakeholdersdebat. Inspelend op de verkiezingen, kruist minister van Volksgezondheid Maggie De Block de spreekwoordelijke degens met kopstukken van SP.A, N-VA, CD&V en Groen. Het debat wordt gemodereerd door journalisten Michael Van Droogenbroeck (VRT) en Jan De Meulemeester (VTM).

Het namiddaggedeelte staat ondertussen bekend voor het debat over ethische thema's. U kan ook een ander thema (auditorium) kiezen naargelang uw interesse: e-health, financiële optimalisatie of wetgeving.

Vanaf 18u start het avondfeest in de Plantentuin van Meise.

Info en inschrijvingen kan u hier (vinden).

Het symposium Medische Wereld werd opgericht in 2013 door enkele gemotiveerde studenten en artsen van de VUB - UZ Brussel, lezen we op de nieuwe website van de organisatie.Met huisartsen, artsen uit verschillende specialismen, studenten, paramedici, ... trekt het symposium een breed publiek aan. Het is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste medische congressen in België, met meer dan 1.200 deelnemers. Artsenkrant is mediapartner van dit event. Het programma-aanbod werd dit jaar opnieuw uitgebreid. 's Ochtends kan u kiezen uit maar liefst vier thema's, verspreid over verschillende aula's (zoektocht naar geld, oorlogsgeneeskunde, updates in de wondzorg, patient vs. dokter empowerment). Voor specialisten is er ook een workshop over e-health. De huisartsen kunnen de workshop in de namiddag volgen.Medische Wereld zou natuurlijk niet Medische Wereld zijn zonder het grote stakeholdersdebat. Inspelend op de verkiezingen, kruist minister van Volksgezondheid Maggie De Block de spreekwoordelijke degens met kopstukken van SP.A, N-VA, CD&V en Groen. Het debat wordt gemodereerd door journalisten Michael Van Droogenbroeck (VRT) en Jan De Meulemeester (VTM).Het namiddaggedeelte staat ondertussen bekend voor het debat over ethische thema's. U kan ook een ander thema (auditorium) kiezen naargelang uw interesse: e-health, financiële optimalisatie of wetgeving. Vanaf 18u start het avondfeest in de Plantentuin van Meise.Info en inschrijvingen kan u hier (vinden).