Van de 5.713 inschrijvingen namen er 5.024 kandidaten effectief deel aan het examen in Brussels Expo. Net als de andere jaren schommelt het uitvalspercentage rond de 12%.

Vooraf kondigde minister van Onderwijs Hilde Crevits aan dat de identiteit van elke deelnemers "streng zou gecontroleerd worden". Aan de ingang stond een bodyscan en een handscanner. Kandidaten mochten geen grote tassen en rugzakken meenemen in de grote zaal. Reden van deze maatregelen is terreurniveau 3 dat nog steeds van kracht is.

De trend dat meer vrouwen meedoen aan het toelatingsexamen zet zich ook dit jaar verder: 3.371 vrouwen legden de proef af tegenover 1.653 mannen.

Het aantal Nederlandse deelnemers schommelde dit jaar rond de 8%, twee procent minder dan vorig jaar.

Opmerkelijk: niet minder dan 15 vierdejaars kwamen uittesten hoe de vork in de steel zit (in 2015 waren dit er nog maar drie).

Ook de vijfdejaars waren talrijk aanwezig. Het recordaantal van 2014 verbraken ze niet, maar met 747 deelnemers (14,87%) waren ze toch goed vertegenwoordigd.

Dit jaar kregen de kandidaten een half uur langer de tijd om het examen af te leggen. Voordien konden ze ook al enkele vragen van vorig jaar raadplegen op de officiële site van het toegangsexamen.

Op dinsdag 12 juli 2015 vanaf 14 uur komen de punten van het eerste examenmoment online. Nieuw dit jaar is dat de studenten na bekendmaking van de resultaten van het augustusexamen hun examen online kunnen inkijken.

30 augustus is er een tweede examenmoment.

Van de 5.713 inschrijvingen namen er 5.024 kandidaten effectief deel aan het examen in Brussels Expo. Net als de andere jaren schommelt het uitvalspercentage rond de 12%.Vooraf kondigde minister van Onderwijs Hilde Crevits aan dat de identiteit van elke deelnemers "streng zou gecontroleerd worden". Aan de ingang stond een bodyscan en een handscanner. Kandidaten mochten geen grote tassen en rugzakken meenemen in de grote zaal. Reden van deze maatregelen is terreurniveau 3 dat nog steeds van kracht is.De trend dat meer vrouwen meedoen aan het toelatingsexamen zet zich ook dit jaar verder: 3.371 vrouwen legden de proef af tegenover 1.653 mannen. Het aantal Nederlandse deelnemers schommelde dit jaar rond de 8%, twee procent minder dan vorig jaar.Opmerkelijk: niet minder dan 15 vierdejaars kwamen uittesten hoe de vork in de steel zit (in 2015 waren dit er nog maar drie). Ook de vijfdejaars waren talrijk aanwezig. Het recordaantal van 2014 verbraken ze niet, maar met 747 deelnemers (14,87%) waren ze toch goed vertegenwoordigd.Dit jaar kregen de kandidaten een half uur langer de tijd om het examen af te leggen. Voordien konden ze ook al enkele vragen van vorig jaar raadplegen op de officiële site van het toegangsexamen.Op dinsdag 12 juli 2015 vanaf 14 uur komen de punten van het eerste examenmoment online. Nieuw dit jaar is dat de studenten na bekendmaking van de resultaten van het augustusexamen hun examen online kunnen inkijken. 30 augustus is er een tweede examenmoment.