De actie is geïnspireerd op een initiatief van de Australische dokter Geoffrey Toogood (dat is zijn echte naam). Op een dag droeg de cardioloog twee verschillende sokken om naar het werk te gaan, zo vertelt hij in een blogartikel. "Hij draait weer door", klonk het achter zijn rug. De reden voor die vestimentaire keuze was dat hij een hond gekocht had en het jonge dier aan zijn overige sokken geknabbeld had. "Maar er was alleen de achterklap. Waarom vroeg niemand gewoon eens wat er aan de hand was?"

Of deze anekdote waargebeurd is of niet, laten we aan uw oordeel over. Volgens de cardioloog was het een aanleiding om meer aandacht te vragen voor mentale gezondheidsproblemen bij zorgprofessionals. In de gezondheidszorgsector is er geen ruimte voor echte gesprekken, stelt hij, en dat is volgens hem een belangrijke reden waarom sommige zorgprofessionals het psychisch moeilijk hebben.

Om artsen en bij uitbreiding andere zorgverleners aan te zetten om open te zijn over hoe ze zich voelen, de problemen waarmee ze worstelen enzovoort, riep dr. Toogood de eerste vrijdag van juni uit tot CrazySocks4Docs Day.

SunnySocks4Docs

De Belgian Medical Students' Association (BeMSA), dat medestudenten een platform voor maatschappelijk engagement wil bieden en daartoe regelmatig bewustmakingscampagnes opzet rond maatschappelijk relevante thema's, schaart zich achter de actie. Ze geeft er een eigen invulling aan en doopt de naam om tot 'SunnySocks4Docs'.

De bedoeling is dat artsen en andere zorgverleners aan op 7 juni twee verschillende kleurrijke sokken aantrekken en daarvan een foto te posten op sociale media met de hashtag #sunnysocks4docs.

Met deze sociale mediacampagne wil BeMSA mentale gezondheidsproblemen bij zorgprofessionals bespreekbaarder maken in de hoop dat de stigma's errond afnemen.

BeMSA
© BeMSA

De actie is geïnspireerd op een initiatief van de Australische dokter Geoffrey Toogood (dat is zijn echte naam). Op een dag droeg de cardioloog twee verschillende sokken om naar het werk te gaan, zo vertelt hij in een blogartikel. "Hij draait weer door", klonk het achter zijn rug. De reden voor die vestimentaire keuze was dat hij een hond gekocht had en het jonge dier aan zijn overige sokken geknabbeld had. "Maar er was alleen de achterklap. Waarom vroeg niemand gewoon eens wat er aan de hand was?"Of deze anekdote waargebeurd is of niet, laten we aan uw oordeel over. Volgens de cardioloog was het een aanleiding om meer aandacht te vragen voor mentale gezondheidsproblemen bij zorgprofessionals. In de gezondheidszorgsector is er geen ruimte voor echte gesprekken, stelt hij, en dat is volgens hem een belangrijke reden waarom sommige zorgprofessionals het psychisch moeilijk hebben.Om artsen en bij uitbreiding andere zorgverleners aan te zetten om open te zijn over hoe ze zich voelen, de problemen waarmee ze worstelen enzovoort, riep dr. Toogood de eerste vrijdag van juni uit tot CrazySocks4Docs Day. SunnySocks4DocsDe Belgian Medical Students' Association (BeMSA), dat medestudenten een platform voor maatschappelijk engagement wil bieden en daartoe regelmatig bewustmakingscampagnes opzet rond maatschappelijk relevante thema's, schaart zich achter de actie. Ze geeft er een eigen invulling aan en doopt de naam om tot 'SunnySocks4Docs'.