Meer dan 2.400 kandidaten namen op 5 september deel aan de tweede sessie van het ingangsexamen in Brussels Expo. Drie kwart van hen waagden voor de tweede keer hun kans nadat ze in juli van een kale reis thuiskwamen. Een kwart deed in 2017 al een poging. Dubbel zoveel meisjes als jongens legden het examen af, een tendens die ook in Vlaanderen opvalt.

In totaal kunnen dus 1.138 laureaten de opleiding tot arts of tandarts aan een Franstalige universiteit aanvatten.

In de Franse gemeenschap wordt het ingangsexamen pas sinds vorig jaar georganiseerd. In het eerste jaar geneeskunde zaten als gevolg daarvan nu vijf keer minder studenten dan voorheen. Bij de tandartsen is de terugval nog een pak groter, met 12 tot 15 keer minder studenten.

Meer dan 2.400 kandidaten namen op 5 september deel aan de tweede sessie van het ingangsexamen in Brussels Expo. Drie kwart van hen waagden voor de tweede keer hun kans nadat ze in juli van een kale reis thuiskwamen. Een kwart deed in 2017 al een poging. Dubbel zoveel meisjes als jongens legden het examen af, een tendens die ook in Vlaanderen opvalt.In totaal kunnen dus 1.138 laureaten de opleiding tot arts of tandarts aan een Franstalige universiteit aanvatten.In de Franse gemeenschap wordt het ingangsexamen pas sinds vorig jaar georganiseerd. In het eerste jaar geneeskunde zaten als gevolg daarvan nu vijf keer minder studenten dan voorheen. Bij de tandartsen is de terugval nog een pak groter, met 12 tot 15 keer minder studenten.