Vlaams minister van Gelijke Kansen Gwendolyn Rutten en federaal minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke willen samenwerken aan een beleid rond de overgang naar de menopauze. Donderdag organiseerden zij daarover een rondetafel met experten.

De Anti-Fraudecommissie van het RIZIV (CAFC) heeft haar strategie voor de komende drie jaar in de strijd tegen fraude in de ziekteverzekering bekendgemaakt. De commissie streeft ook naar een betere toepassing van de regelgeving.

Kunnen verkeersrecidivisten in plaats van een rijverbod niet beter een alternatieve werkstraf krijgen op de spoeddiensten van ziekenhuizen, zodat ze geconfronteerd worden met de gevolgen van onverantwoord rijgedrag? Het ballonnetje dat minister van Justitie Paul Van Tigchelt hierover opliet, lijkt lek.

Huisartsen, geriaters, psychiaters en neurologen zullen beter vergoed worden om bewoners van een woonzorgcentrum ter plekke op te volgen. De regering zette twee voorstellen van de medicomut daarover om in Koninklijke Besluiten.

Uit het magazine

Patiënten die uitbehandeld zijn, moeten een boodschap verwerken die onrustig en angstig kan maken. Hoe die angst te herkennen en ermee om te gaan? Dat was het thema van een webinar van Cera in samenwerking met Palliatieve Zorg Vlaanderen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Agenda

Schrijf u snel in voor deze Updates van het Centrum voor Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Antwerpen!

Meer info en inschrijven

AK Club

Neem deel !

Cartoons

Ontdek hier regelmatig een nieuwe tekening van onze cartoonist KIM.

VACATURES

Bekijk de huidige jobaanbiedingen

Deze week in Artsenkrant

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.

ERS 2023

Ontdek de revolutionaire inzichten tijdens het ERS Congres 2023 in Milaan, waar experts spraken over de impact van luchtvervuiling op de gezondheid van je longen.

Meer info

Special

Lees online

Partner content

Artsenkrant Partner Content biedt be­drij­ven, or­ga­ni­sa­ties en over­he­den de toe­gang tot het net­werk van Artsenkrant. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.