Ook de komende maand zal het moeilijk zijn om punten te sprokkelen voor de accreditering. Moet men na de crisis niet tijdelijk de lat wat lager leggen? Bvas pleit ervoor artsen in plaats daarvan vijf extra punten te geven.

De seroprevalentie van Sars-CoV-2-antistoffen stijgt niet meer in de Belgische bevolking. Sinds half april blijft dit percentage steken op - het bedraagt nu 4,7%.

Marlies Witdouck, tweede master geneeskunde (KU Leuven), gaat in haar thesis het nut na van een beslishulp over maagklachten in de huisartsenpraktijk. De studie kan bijdragen aan het rationeel voorschrijven van PPI's. Ze roept huisartsen dan ook op de beslishulp bij hun patiënten te promoten.

Aan de hand van een vragenlijst gaat het expertisecentrum Quality and Safety Ghent (UGent) samen met Domus Medica de impact na van de covid-19 crisis op de kwaliteitszorg en veiligheid in Vlaamse huisartsenpraktijken.

Het aantal covid-19-patiënten in onze ziekenhuizen duikt onder de 1.000, op intensieve zorg liggen er minder dan 200 en beademd worden er nog minder dan 100. En meer goed nieuws is dat de twee vroege indicatoren ook laag en stabiel blijven.

Bij het doorgeven van de gegevens over personen waarvoor een test op Sars-CoV-2 werd gevraagd, blijkt vaak het telefoonnummer te ontbreken. Wanneer u de e-form invult, kunt u misschien vragen aan de patiënt of u nog het juiste nummer hebt?

Exclusieve prijzen

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant op Twitter

Deze week in Artsenkrant