"Het beste is iets aan de instroom van artsen te doen. Maar een filter zetten op het moment dat mensen op de arbeidsmarkt komen, kunnen we op basis van het regeerakkoord ook invoeren als federaal responsabiliseringsmechanisme. Ik zeg niet dat dit de beste oplossing is." Aldus minister Vandenbroucke (Vooruit) in de Kamercommissie voor gezondheid en gelijke kansen.

"Verzorgenden en verpleegkundigen in woonzorgcentra en ziekenhuizen staan in direct contact met kwetsbare mensen. Ze moeten zich laten vaccineren want ze kunnen iemand doden. Als ethisch principe predomineert dat op vrijheid". Aldus de bekende viroloog professor Peter Piot in een interview met de Apotheker en Artsenkrant.

Voor een nieuwe reeks is Artsenkrant op zoek naar artsen die een (hun) verhaal willen delen over kwetsbaarheid en veerkracht.

Dit jaar staat onze zomerwedstrijd in het teken van reizen en kunst. Wij presenteren drie verblijven in halfpension in 4- en 5-sterrenhotels op drie verschillende bestemmingen en drie kunstwerken op 1 juli, 19 augustus en 26 augustus. Elke week kunt u aan de wedstrijd deelnemen door vragen te beantwoorden waarmee u één van de verblijven en/of een jaar huur van een van de werken kunt winnen. U heeft tot 19 september om de vragen te beantwoorden.

Clinical Update

Alle artikels

Partner Content

Artsenkrant Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overheden de toegang tot het netwerk van Artsenkrant. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant op Twitter

Deze week in Artsenkrant