Het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen is voorbije week met bijna een kwart gedaald (-24%), berekent Sciensano. Het aantal patiënten dat op intensieve zorg ligt, is ook met 8% verminderd. In het nieuws 'in vogelvlucht': de prevalentie van antistoffen tegen Sars-CoV-2 is weer wat gedaald, en: u kunt meewerken aan 'contact tracing' zonder vrees dat u uw beroepsgeheim schendt.

Pensioenfonds Amonis kende voor 2019 een globaal nettorendement van 2,15% toe op zijn drie pensioenproducten: het sociaal en gewoon VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen) en het VAPZNP (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen als Natuurlijk Persoon). Op 25 juni heeft dr Van Dijck de voorzittersfakkel doorgegeven aan dr. Dirk Bernard.

De voorbije coronamaanden eisen hun tol. Artsen zijn moe, staan onder druk, kunnen zich niet voldoende ontspannen en dat vertaalt zich in een drukkend gevoel op de borst, hoofdpijn, spierpijn, en tal van andere lichamelijke klachten. Dat blijkt uit de resultaten van De ZorgSamen-barometer, die peilde naar het welbevinden, functioneren en gevoelsleven van zorgverleners tijdens de coronacrisis.

In een persmedeling hekelt het Vlaams Artsensyndicaat de houding van de Vlaamse overheid: het afschaffen van de vestigingingspremie, de problemen met de financiering van de triage- en de schakelzorgcentra, de besparingen op de huisartsenkringen,...

De Zomerwedstrijd van Artsenkrant staat dit jaar in het teken van de kunst. Samen met onze partner, ARTGallery.be, stellen we u in de kranten van 2 en 9 juli -20 en 27 augustus 4 kunstwerken voor die de winnaars van de daaraan verbonden wedstrijden gratis voor 1 jaar in hun privé-interieur of praktijkruimte kunnen hangen. Bij elk van de 4 afleveringen krijgt u een prijsvraag en een schiftingsvraag te beantwoorden.Tot en met 15 september kan u deelnemen aan de 4 wedstrijden.

'Heel veel zelf moeten uitdokteren' - De druk op de huisartsen gemeten - 'Er moest snel en vaak geïmproviseerd worden'

Exclusieve prijzen

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant op Twitter

Deze week in Artsenkrant