Op de website van de FOD Volksgezondheid staat een voorontwerp van wet om de Wet op de Uitoefening van de Geneeskunde (WUG) te wijzigen. Doel is de hervorming van de verpleegkunde op te nemen. Reacties zijn tot 8 december mogelijk op nurseinfo-noreply@health.fgov.be.

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrijwilliger doet Dokters van de Wereld een dringende oproep naar medische en niet-medische profielen om haar projecten in Vlaanderen en Brussel de komende wintermaanden te versterken. Een 80-tal bijkomende vrijwilligers zijn nodig om te voorkomen dat mensen deze winter nodeloos ziek worden of zelfs sterven omdat ze in ons land geen toegang tot zorg kregen, zegt Dokters van de Wereld.

"Soms moet het KCE op ad hoc adviesvragen van minister Vandenbroucke 'neen' durven zeggen. Dat is niet gemakkelijk want zeker bij deze minister is de druk groot. Maar de adviezen en rapporten moeten wel wetenschappelijk gefundeerd blijven. De limieten van wat mogelijk is, mogen we niet overschrijden."

Drie jaar na de centralisatie vertoont de mortaliteit bij de complexe chirurgie voor slokdarm- en voor pancreaskanker na 30 en na 90 dagen een dalende trend, maar die is meestal statistisch niet significant. De resultaten van het vierde jaar bevestigen de dalende trend.

Doe mee aan de Artsenkrant-fotowedstrijd 'Uw fotomoment 2023' en maak kans op een publicatie in uw krant met uw eigen fotografietips!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

MediForum

Meer info

Cartoons

Ontdek hier regelmatig een nieuwe tekening van onze cartoonist KIM.

Om u te helpen

Een digitaal platform voor en door artsen (in spe) met artikels, getuigenissen, opinies, webinars over mentaal welzijn. Doel: de zorgsector menselijker maken. Initiatiefnemers zijn Artsenkrant en Arts in Nood.

Meer info

Deze week in Artsenkrant

VACATURES

Bekijk de huidige jobaanbiedingen

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.