Sciensano publiceerde pas de eerste resultaten van de zogenaamde Preventiebarometer. Dat is een bevraging bij Vlaamse bevolking over de levenstijl en intenties, met het oog op het bijsturen van het Vlaamse preventiebeleid.

Domus Medica publiceerde vorige week nieuwe statistieken van meldingen van agressie bij de Orde van Artsen. Vorig jaar was er een lichte afname van meldingen van agressie, dit jaar lijkt er weer een stijgende trend te zijn.

Covid zit weer in de lift. Het zevendaags gemiddelde van het aantal nieuwe gevallen is met 28% gestegen, en dat van het aantal ziekenhuisopnamen met 36%. Maar het aantal sterfgevallen en de bezetting van intensive care blijven stabiel.

In een opinie die recent verschenen is in The BMJ speculeren artsen over wat het voor de geneeskunde en bij uitbreiding medische wereld zou betekenen als Twitter teloorgaat. En daarmee ook de medische gemeenschap die de afgelopen jaren ontstaan is rond #medtwitter.

Om u te helpen

Een digitaal platform voor en door artsen (in spe) met artikels, getuigenissen, opinies, webinars over mentaal welzijn. Doel: de zorgsector menselijker maken. Initiatiefnemers zijn Artsenkrant en Arts in Nood.

Meer info

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant op Twitter

Deze week in Artsenkrant

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.

Partner content

Artsenkrant Partner Content biedt be­drij­ven, or­ga­ni­sa­ties en over­he­den de toe­gang tot het net­werk van Artsenkrant. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.